Bubbelloos slokje


Na twee weken een cider geproefd, die van eigen appels met geholpen gisting: waanzinnige smaak, maar vrijwel geen bubbels. De eerste fles troebele cider van appelsap met biergist deed meneer cadeau en proefde hij zelf nog niet. Er werden evenmin bubbels over gerapporteerd, maar hij zou ook goed van smaak zijn, met een fijne hint van bier.

 1. 4
  remi

  Als je na het klaren (koud zetten) gaat bottelen ben je iets te vroeg. Na het klaren moet de gisting eerst weer op gang komen. Dus zet je de gistfles weer warm (op kamer temperatuur). Als de gisting weer opgang is met de geklaarde cider zet je hem weer koud en eenmaal koud ga je bottelen.
  Zet nu de flessen met kurk en korfje warm weg, ja weer op kamertemperatuur en wacht twee weken.
  Mevrouw Wateetons zal zo langzamerhand wel door het dolle heen zijn en na twee weken ze je de flessen koud.
  Kinderen naar bed, verwarming een paar graden hoger, licht dimmen, muziekje op en de rest kun je wel raden.

  Cider drinken op de bank.

  Remi

Geef een reactie