Over Rook |

Over Rook On tour

pas op, heet

Het was zaterdag. Voor de deur van kookwinkel Oldenhof stond meneer zijn steentje bij te dragen aan het broeikaseffect en die onverklaarbare piek in de Gooise prevalentie van longemfyseem in 2024. Maar hij serveerde daarbij gerookte knakworstjes en warmgerookte zalm, dus dat maakt een hoop goed. Vijf uur lang zetten zijn trouwe rookoventje en zijn DIY koudroker het centrum van Hilversum tot voorbij de Gooise Brink blauw. Het was een mooie dag. Talloze mensen kregen een glimp en een kuch van deze smakelijke bereidingswijze en leerden dat roken in een rookkast leuker is dan roken in een pan, wat wel weer aanzienlijk leuker is dan helemaal niet roken. Zijn koffieblik koudroker trok veel bekijks, en de menigeen vertrok met een ontluikende liefde voor pruimenhout, een gesigneerd exemplaar van Over Rook of slechts een herinnering aan meneer in haar en kleren. Hij had ook zijn ProQ Frontier BBQ meegenomen, maar verruilde die voor de bij Oldenhof beschikbare Big Green Egg. Die trok bijna meer bekijks dan meneers rookoven. Het moet gezegd, de Big Green Egg is een topapparaat met een zeer stabiele en langdurige warmte dankzij de dikke keramieke wand en een robuste bouw. De ruil was tijdelijk, helaas.

Dank aan de vele tweebs, culi’s en andere vrienden die meneer een bezoekje kwamen brengen. Het was gezellig.

Volgende week zaterdag 28 juni staat meneer, samen met Edwin Florès van Casa Foresta voor Duikelman in Amsterdam. Reken op unieke gerookte wildplukworstjes!

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Smokeset voor Fernus nu beschikbaar

In het introductiefilmpje van de Fernus pizzoven dat ik ongeveer een jaar geleden maakte kondigde ik aan dat hij uitgebreid zou worden met een Smokeset, zodat je Fernus ook zou kunnen gebruiken om te roken. Nu is de Smokeset dan eindelijk beschikbaar.


gratis workshop bij aanschaf boeken

Tijdelijk gratis workshops

Ontvang in de maand december bij aanschaf van een boek van Meneer Wateetons, niet alleen een handtekening, maar ook een gratis online workshop van Meneer zelf!

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend