Over Rook On tour

Over Rook On tour


pas op, heet

Het was zaterdag. Voor de deur van kookwinkel Oldenhof stond meneer zijn steentje bij te dragen aan het broeikaseffect en die onverklaarbare piek in de Gooise prevalentie van longemfyseem in 2024. Maar hij serveerde daarbij gerookte knakworstjes en warmgerookte zalm, dus dat maakt een hoop goed. Vijf uur lang zetten zijn trouwe rookoventje en zijn DIY koudroker het centrum van Hilversum tot voorbij de Gooise Brink blauw. Het was een mooie dag. Talloze mensen kregen een glimp en een kuch van deze smakelijke bereidingswijze en leerden dat roken in een rookkast leuker is dan roken in een pan, wat wel weer aanzienlijk leuker is dan helemaal niet roken. Zijn koffieblik koudroker trok veel bekijks, en de menigeen vertrok met een ontluikende liefde voor pruimenhout, een gesigneerd exemplaar van Over Rook of slechts een herinnering aan meneer in haar en kleren. Hij had ook zijn ProQ Frontier BBQ meegenomen, maar verruilde die voor de bij Oldenhof beschikbare Big Green Egg. Die trok bijna meer bekijks dan meneers rookoven. Het moet gezegd, de Big Green Egg is een topapparaat met een zeer stabiele en langdurige warmte dankzij de dikke keramieke wand en een robuste bouw. De ruil was tijdelijk, helaas.

Dank aan de vele tweebs, culi’s en andere vrienden die meneer een bezoekje kwamen brengen. Het was gezellig.

Volgende week zaterdag 28 juni staat meneer, samen met Edwin Florès van Casa Foresta voor Duikelman in Amsterdam. Reken op unieke gerookte wildplukworstjes!

 

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie