boodschappen |

Jumbo Foodmarkt: de Marqt voor de gewone man

2014-12-06 16.53.26 2014-12-06 16.56.24 2014-12-06 17.02.51 2014-12-06 17.03.27 2014-12-06 17.04.41 2014-12-06 17.07.35 2014-12-06 17.17.52

In Amsterdam-Noord, of heel Amsterdam zelfs, kun je er niet omheen. Bussen, reclames, bordjes op elke rotonde: er is een ‘Foodmarkt’ gelanceerd. Een nieuw fooddingetje in je hood, daar ga je als zelf respecterende meneer natuurlijk een kijkje nemen. Zeker als je op zaterdagmiddag toch maar een beetje verveeld door het vensterglas zit te turen.

Zelfs om een uur of vijf op deze zaterdag was het teringtyphusdruk. Een volle parkeerplaats met veel vermoeid op hun horloge kijkende parkeerhulpjes. Het Foodmarkt logo is simpel en stijlvol zwart-wit, maar bij binnenkomst verraadt het interieur onmiddellijk dat we hier met een initiatief van de Jumbo te maken hebben. Iets waar ze op de website ook niet geheimzinnig over doen. “… een concept van Jumbo Supermarkten  waarmee boodschappen doen een belevenis is geworden.”  en “… naast het allergrootste assortiment van Nederland ligt in Jumbo Foodmarkt de focus nog meer op lekker, gezond en goedkoop.” Een belevenis die ook lekker, gezond en goedkoop is. Een beetje van Jumbo en een beetje van de Noordermarkt? Ja, zoiets.

Meneer trof direct bij de ingang zowel zakken voorgesneden bamigroenten als een assortiment onoranje wortelen, verse mierikswortel en veelkleurenbietjes van Willem&Drees. De gesneden voorverpakte schouderham en kiloknallerkip lagen naast vetberand Duke of Berkshirevlees en een ruimte keus aan verse worst. En zo gaat het door. Magnetron-nasischotels en vers gemaakte échte Vietnamese loempia’s. Diepvriespizza’s zowel als een pizzeria met een ter plekke bereide margarita’s. Vissticks én verse zeebaars en dorade. Literflessen huiswijn én vier open flessen om, onder begeleiding, te proberen. Met ééns per maand een wijnproeverij op inschrijving voor één euro per persoon.

Kortom, de Jumbo Foodmarkt doet wat het pretendeert: een supermarkt voor het complete assortiment van de alledaagse boodschappen koppelen aan beleving, en een wat luxer assortiment.  De supermarkt waar je op zaterdag met zowel vaatwastabletten, wcpapier als dry aged ribeye in je mandje een paar vers gemaakte temaki eet en een wijntje probeert. En eentje waar je verse vis én behoorlijke worst kunt kopen. Maar dan wel één met plastic hammen aan het plafond, een pizzaoven met nepvuur en sushibereiders die verdacht veel lijken op de meisjes die de rest van de week gewoon achter de kassa zitten. Een Marqt voor de gewone man.


0 reacties op “Jumbo Foodmarkt: de Marqt voor de gewone man

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend