Nieuwe worstworkshops

Nieuwe worstworkshops


Workshop worst maken voor gevorderden

IMG_7613

Meneer Wateetons heeft in de afgelopen jaren honderden gewone burgers mogen omscholen tot worstmaker; een groot voorrecht. En hoewel je met verse worst een leven lang kunt variëren, bestaan er ook andere soorten worst die een geheel andere bereiding vereisen. Daarom is er nu de vervolgcursus. Tijdens deze workshop leer de allerfijnste kneepjes van het worstmakersvak en ga je verder waar de basiscursus stopte: bloedworst (zowel de Franse Boudin Noir als de Nederlandse bakbloedworst), fijne en grove leverworst en kookworst (als de Italiaanse mortadella). Je zult ervaren dat je enkele op je knokkels getatoeëerde worstzekerheden zult moeten weglaseren!

Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar je ook de basiscursus hebt gevolgd.
De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drinken)

Workshop droge worst maken

2015-08-24 15.46.04

Verse worst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen fuet, salami, cacciatore, droe wors, Groninger worst, metworst, ossenworst, chistorra of chorizo. Wat deze worsten onderscheidt van de braadworst is dat ze gefermenteerd/gerijpt en in de meeste gevallen gedroogd gezijn.
Tijdens deze workshop leer je alles over het fermenteren van worst: bacteriën en schimmels, starterculturen en entworsten, pH, temperatuur en luchtvochtigheid. En voedselvergiftiging natuurlijk. We proeven verschillende gefermenteerde worsten en gaan uiteraard ook zelf aan de slag. We maken verschillende worsten, die je vervolgens mee naar huis neemt om daar in enkele weken te fermenteren en te drogen. Eventueel kun je je worsten ook door meneer laten fermenteren, die ze na afloop aan je opstuurt. De workshop is toegankelijk voor zowel beginnende worstmakers als degene die de basiscursus verse worst gevolgd hebben. Een waarschuwing: de cursus heeft een vrij hoog theoriegehalte (er is zelfs een po-wer-point), dus een notitieblok en een serieuze interesse in het ambacht zijn een pré. Maar dan kun je het daarna ook écht.
Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar ook de basiscursus worst maken wordt gegeven .
De kosten: €72,50 per persoon (inclusief eten en drinken).

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie