13 september: Zuur bij mediametic


De markt voor foodies en fanatieke fermenteerders. Meneer kan er dit keer niet bij zijn wegens zorgverplichtingen, maar hij raadt alle fermentatie-lovers (en dat zijn we, onbewust, allemaal) hierheen te gaan. Kunt u gelijk de pizzaoven in al zijn glorie zien.
Schimmelen, verzuren en verrotten… Het zijn juist deze processen die ervoor zorgen dat kaas en bier zo lekker smaken. Mediamatic is niet bang voor de beestjes en brengt met Zuur een eerbetoon aan het fermenteren. Maak je eigen tafelzuur bij het Radijzen-Fest, ontdek de beste gefermenteerde geheimen in de Zuur Salon en schuif aan bij een van de vele marktkramen. Zondag 13 september, 12:00 tot 18:30 bij Mediamatic Biotoop, Dijkspark 6 in Amsterdam.
 Na een succesvolle eerste editie is Mediamatic terug met een nieuwe gefermenteerde foodmarkt. Ditmaal onder een nieuwe naam: Zuur, in samenwerking met Zuurcurator Leslie Dronkers én op een nieuwe locatie in het centrum van Amsterdam; het Dijkspark.
Met bijdragen van o.a.:
Lepelboom, Meneer van Beuningen, The Beef Chief, Thull’s, De Vrouw met de Baard, Mama Bakery, Myco-Brewery, Willem en Drees, Kefir Workshops, Copperhead Gin, Oedipus Brewing, Bar Dronkers, Pickles voor Bikkels, Friet & Mer – Meisjes met Smaak, Adama’s Bissap Wijn, Vleck Wijnen, Christo Markham, Gebroeders de Wolf en meer.
Zuur Markt en Salon
Waar vind je de beste wilde gisten en welke bacterie kan je beter mijden? Luister naar de geheimen in de Zuur Salon, de gefermenteerde talkshow waarin de makers en hun processen centraal staan. Liever een hapje eten? Op de Zuur vind je de meest fanatieke fermenteerders van de stad. Sommigen nemen zelfs hun favoriete organisme mee.
Radijzen-Fest
Dagelijks worden kilo’s groenten en fruit afgedankt omdat zij niet de juiste vorm of afmeting hebben. Cornelissen Fesh Food, Lepelboom en Mediamatic strijden samen tegen de verspilling en verwerken kilo’s afgekeurde radijsjes tot tafelzuur. Een aantal keer per dag kan je zelf meedoen en neem je je eigen ingemaakt zuur mee naar huis.
Kunst, Pis en Schimmels in het Dijkspark
Tijdens Zuur valt er niet alleen veel te proeven, maar ook veel te zien. Zo kan je meedoen met de interactieve pis installatie van Kamiel Rongen, kijken naar het indrukwekkende kunstwerk Hard Water van Zeger Reyers, het park van bloemen voorzien met Twijfel Zaaien of neerstrijken op een van de terrassen aan het Dijkspark.
Zuur
Zondag 13 September 13:00 – 18:30
Mediamatic Biotoop,
Dijkspark 6
1019 BS, Amsterdam
Toegang tot Zuur is gratis.
Foto: Franz Schuier onder Creative Commons.
Bekijk hier het volledige programma van Zuur: www.mediamatic.net/zuur

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie