Over Rot |

Nu vooruit te bestellen: Over Rot – het handboek fermenteren

overrot-3dIn Over Rot kom je alles te weten over het fermenteren van groenten, vlees, vis, bonen, granen en zuivel. Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Zonder dat we erbij stil staan, eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen met kaas bij de lunch tot ’s avonds een plakje worst met een biertje.
Over Rot is het resultaat van gedegen onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Met 330 bladzijden is het daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok of professional.
Ontdek stap voor stap hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan met fermenteren. Brouw je eigen bier, cider of wijn en leer Thaise vissaus, Japanse miso of Finse Viili-yoghurt bereiden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs de eigen microben worden niet geschuwd, van ‘yoniyoghurt’ tot luierworst.

Uiteraard is er veel aandacht voor veiligheidsmaatregelen, leer je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie-benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

Over Rot is de opvolger van het zeer succesvolle Over Rook. Net als Over Rook is de uitstraling van het boek stoer en kloek, met mooie en sfeervolle fotografie, recepten en receptfoto’s en moderne illustraties van Tijs Koelemeijer. Daarnaast is het vlot en humoristisch geschreven, zoals alleen Meneer Wateetons dat kan, maar met een gedegen theoretische onderbouwing.

Over Rot is te koop vanaf 25 november 2015. In de reguliere boekhandel, online of gesigneerd door uw aller meneer Wateetons. Bestel hem nu bij meneer, en krijg hem zodra hij uitkomt gesigneerd in de bus. 

Workshops

Leren in de praktijk? Meneer geeft ook workshops fermenteren.

De pers over Over Rot

‘Wat Meneer Wateetons niet weetons, moet nog worden bedacht. En ik wil opeens een multifunctionele fermentatiekast. Jij ook, als je dit boek koopt.’ FELIX WILBRINK, TELEGRAAF

‘Van de boeken over fermenteren die ik ken, is dit het beste: duidelijk en lekker.’ HILARY AKERS, FINANCIEEL DAGBLAD

‘Het schimmelt, gist en rot in de keuken van Meneer Wateetons, en wij zijn er gelukkig bij. Zelden zo’n mooi rotboek gelezen.’ JACQUES HERMUS, DAGBLAD VAN HET NOORDEN

‘Zelfs oude rotten kunnen weer veel (bij)leren over verrotten.’ JONAH FREUD, HET PAROOL

‘Hier krijg ik honger van. En dorst.’ JEROEN THIJSSEN, TROUW

‘Diepgravend, glashelder én compleet maf – ook Over Rot is weer honderd procent Meneer Wateetons.’ ELLE ETEN

 


0 reacties op “Nu vooruit te bestellen: Over Rot – het handboek fermenteren
  1. Ik wil graag je verrotte boek bestellen maar ik zie in het formulier alleen maar de mogelijkheid om het naar Nederland, Duitsland of Zwitserland te verzenden. Ik woon in Hongarije, wat nu?

    1. I’m looking forward to reading SMOKE AND BONE, though, like you, I’m not usually a big fantasy reader. The fact that it made you overlook its genre makes it even more appealing! And I’m all about romance as well, as long as it’s authentic. The more the better!

    2. Where’s a good place to find nice/ trendy womens suites for cheap?I need nice suites for work that are trendy and not $100+ a pop. Alot of suits I see at department stores look kind of old ladyish and cost $200 or more. Any help here would be greatly appriciated.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermentatie to do list

Check deze handig kaart met bekende fermentaties, gecategoriseerd naar hoofdingrediënt. Welke heb je nog niet geproefd?


Rotzooi festival op 2 en 3 juli (met oa sandor Katz)

Op 2 en 3 juli is de vijfde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival, op het Smaakpark in Ede. Met lezingen, workshops, en een markt (en Sandor Katz).

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp