Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Wateetons Workshops


Leer van meneer! Foodwriter Meneer Wateetons, auteur van standaardwerken over onder andere worst maken, roken en fermenteren geeft verschillende workshops. De meeste vinden plaats op de prachtige boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, volgens een vaste agenda. Voor deze workshops kun je je gewoon in je ééntje of met een klein groepje opgeven. Sommige workshops kunnen ook bij jou thuis gegeven worden. Gewoon in je keuken of woonkamer. Ze zijn ook in te zetten als lesdagen voor horeca-opleidingen. Klik op de iconen voor meer informatie.

Direct naar de agenda

De workshops

Workshop zelf worst maken Kop tot staart workshop workshop fermenteren workshop zelf paté maken workshop rokenwilde-weekend-groot

Agenda en inschrijven


Zie hier de agenda en inschrijving

Workshop zelf worst maken
WORST MAKEN

Meneer Wateetons geeft workshops verse worst maken, droge worst maken en een speciale workshop ‘bloedworst, leverworst en mortadella‘. Alle workshops vinden plaats volgens een vaste agenda, maar kunnen ook bij jou thuis worden gegeven.

Workshops zelf worst maken (open inschrijving)

boergondineren_gedektetafels_piano-2-3571 boergondineren_worstmaken6-8423 boergondineren_worstmaken5-7542  boergondineren_worstmaken-30-2006  boergondineren_worstmaken-33-6484

Alleen, met zijn tweeën of in een klein groepje leren worst maken? Sinds december 2012 geeft meneer Wateetons de razend populaire workshops worst maken in een boerderij net buiten Amsterdam in samenwerking met Boergondineren.  Zelf leren worst maken op de boerderij, kan het mooier? Je kunt je gewoon in je ééntje, of met een klein groepje, opgeven. Dan zorgen wij voor een stuk of 14 nieuwe vrienden. Worst verbroedert. Een worstworkshop is ook een origineel cadeau voor iemand die van lekker eten en koken houdt!

Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van de hapjes en drankjes van Boergondineren, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten met de heerlijke bijgerechten, wijnen van Boergondineren. Je krijgen een boekje mee met daarin alle recepten en ‘Over Worst’ is, desgewenst gesigneerd met een vette vinger, verkrijgbaar.

De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver (www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next en auteur van het Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014) en Over Rot (2015).

Aanvang 18:00. Eindtijd ca 23:00
De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drank)

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

ps. niet zo’n vleeseter? Meneer geeft ook een geheel vegetarische workshop fermenteren.

Workshops worst maken bij jou thuis

IMG_4011 IMG_4183 IMG_6692 IMG_67002015-07-08 22.20.47

Niet genoeg aan het boek? De auteur van Over Worst leert het je graag in persoon, tijdens je vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of gewoon zo
maar, omdat het leuk, lekker en interessant is.

De workshop worden gehouden bij jou, of jullie, thuis. Voor grotere groepen kunnen we ook de locatie verzorgen. Alleen, of met zijn tweeën? Er zijn ook workshops worst maken op inschrijving, zie hierboven.

Tijdens de workshop leer je, uiteraard onder het genot van wat door ons meegenomen worst, allereerst de theorie van het maken van verse en droge worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je je die ingrediënten, wat voor grappige dingen kun je doen met darmen, en hoe voorkom je dat je komt te overlijden na het eten van je zelfgedroogde salami. Vervolgens breng je het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal verse worstvarianten die we uiteraard vervolgens ook opeten. Omdat een mens niet kan leven op dierlijk vet alleen (zeggen ze) bereiden we daarbij ook enkele smakelijke bijgerechten. Uiteraard bereiden we ook worst om zelf te drogen, zodat je een paar weken later je eigen salami aan je vrienden, familie en buren kunt presenteren. Je krijgen een boekje mee met daarin alle recepten en ‘Over Worst’ is, desgewenst gesigneerd met een vette vinger, verkrijgbaar. Er is geen minimaal aantal deelnemers, maar vanaf vijf is het leuk (en betaalbaar).

Interesse? Neem contact op met Meneer Wateetons.

ps. Niet zo’n vleeseter? De geheel vegetarische workshop fermenteren kan ook thuis worden gegeven.

 Workshop bloedworst, leverworst en mortadella

2015-07-08 21.21.55 2015-07-08 20.47.06 2015-07-08 20.24.45 2015-06-27 21.23.40IMG_6739

Meneer Wateetons heeft in de afgelopen jaren honderden gewone burgers mogen omscholen tot braadworstmaker; een groot voorrecht. Maar er bestaan ook andere populaire soorten worst. Die staan centraal in deze workshop. We maken bloedworst (zowel de Franse boudin noir als de Nederlandse bakbloedworst), fijne en grove leverworst en  Italiaanse mortadella (een kookworst).

Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar je ook de basiscursus hebt gevolgd.
Aanvang 18:00. Eindtijd ca 23:00
De kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drank)

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving.

Workshop zelf droge worst maken

cafe-1-5252CSE-4q3UAAAIV36CTUhSlBUcAA_fa3CSEaAZrUwAEg8-JCTS0gyMXAAE5WTG

Verse worst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen fuet, salami, cacciatore, droe wors, Groninger worst, metworst, ossenworst, chistorra of chorizo. Wat deze worsten onderscheidt van de braadworst is dat ze gefermenteerd/gerijpt en in de meeste gevallen gedroogd gezijn.

 Tijdens deze workshop leer je zelf droge worst maken: bacteriën en schimmels, starterculturen en entworsten, pH, temperatuur en luchtvochtigheid. En voedselvergiftiging natuurlijk. We proeven verschillende gefermenteerde worsten en gaan uiteraard ook zelf aan de slag. We maken verschillende worsten, die je vervolgens mee naar huis neemt om daar in enkele weken te fermenteren en te drogen. Eventueel kun je je worsten ook door meneer laten fermenteren, die ze na afloop aan je opstuurt. De workshop is toegankelijk voor zowel beginnende worstmakers als degene die de basiscursus verse worst gevolgd hebben. Een waarschuwing: de cursus heeft een vrij hoog theoriegehalte (er is zelfs een po-wer-point), dus een notitieblok en een serieuze interesse in het ambacht zijn een pré. Maar dan kun je het daarna ook écht.
Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar ook de basiscursus worst maken wordt gegeven . Deze workshop kan ook bij jou thuis worden gegeven. Neem daarover contact op.
De kosten: €65,00 per persoon (inclusief eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.
Zie onderaan voor de agenda en inschrijving.

Kop tot staart workshop

KOP TOT STAART WORKSHOPS

Leer alles over het varken, rund, lam, wild zwijn of gans, een hele zaterdag lang!

IMG_7423 IMG_7457 IMG_7473  IMG_7597  P1100199

In samenwerking met Boergondineren (die fijne locatie waar meneer ook zijn workshops worst maken en roken geeft), Beemsterlant’s Varken, Mahé natuurvlees en Slagerij De Wit organiseert meneer een Kop tot Staart workshop. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

Rond het middaguur (12:00) verzamelen we bij de varkensboerderij van Beemsterlant’s varken of Mahe Natuurvlees waar we na de koffie gedurende een uur een rondleiding krijgen ‘van Zaadje tot Karbonaadje’. Een half varken nemen we mee. Daarmee vertrekken we naar de boerderij van Boergondineren, aan de rand van Amsterdam waar een lunch op ons staat te wachten. Na de lunch zal meesterslager Arend ten Wolde van Slagerij De Wit demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn. Vervolgens gaan we deze delen vervolgens aan de slag: zoals verwerken tot worst, meneer Wateetons’ specialiteit. Maar we maken ook paté, bacon, BBQ’d ribs en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op, en wat er over blijft (en dat is heel veel) krijg je mee naar huis.

Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren. Zij die daar wel eens een workshop gevolgd hebben weten dat Sacha ervoor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt.

Een hele dag smakelijk en leerzaam varkensvertier! Leer dit prachtige dier écht kennen.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 12:00, eindtijd ca 22:30.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

NIEUW: Kop tot staart workshop speciaal– wild zwijn, gans of lam

IMG_7645het varkeneen perfecte cuissonIMG_8100Mooie speklaag op de rug

Nieuw! In 2016 breidt Meneer Wateetons de kop tot staart- workshops uit met wild zwijn (januari), lam (februari) en gans (data volgen). Het idee is hetzelfde als de oorspronkelijke kop tot staart. Een expert (jager of slager) leert ons alles over het leven, sterven en de anatomie van het dier waarna we zelf aan de slag gaan met het verwerken en, natuurlijk, opeten.

Lam

IMG_7603IMG_7645 IMG_7719 IMG_7723IMG_7726
De kop tot Staart lam organiseren we in samenwerking met schapenboerderij Hoeve Kindergoed in Ermelo en slagerij Schiffmacher in Harderwijk. Deze workshop vindt dan ook plaats op Hoeve Kindergoed. Zie hier het verslag van de eerste workshop lam.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 14:00, eindtijd ca 23:00.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Wild zwijn

het varkenleren over een correct schotMooie speklaag op de rugVoor afhuiden heb je sterke mannen nodigeen perfecte cuisson
Tijdens de Kop tot Staart Wild Zwijn legt jager en wildpexpert Till Kolle alles over de jacht op wilde zwijnen. Waarna we het beest uitbenen en opeten. Zie hier het verslag van de eerste Kop tot Staart Wild Zwijn.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 14:00, eindtijd ca 23:00.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Gans

IMG_8100 IMG_8106 IMG_8104

Na een kop koffie en welkom geeft een jager uit Waterland uitleg over het waarom en hoe ganzenjacht. Je leert het verschil tussen brandgans, grauwe gans en nijlgans en het zal duidelijk worden waarom ganzen worden bejaagd en wat er vervolgens met al dat vlees gebeurt. Vervolgens zal de jager demonstreren hoe je een gans ontdoet van zijn veren en uitbeent. Wat deze kop tot staart workshop extra bijzonder maakt is dat je vervolgens zelf aan de slag mag, met je eigen gans. Dus niet alleen toekijken (wat ook leerzaam is) maar zelf plukken, villen en uitbenen.

Als de ganzen uitgebeend zijn verwerken we ze op allerlei manieren: worst, paté, saté, rillettes, konfijten, ganzenborst op de BBQ, in de rookoven en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op. Alles wat niet direct genuttigd kan worden, zoals de paté, neem je mee naar huis om er in de dagen erna van te genieten.

De kosten: €125 per persoon (inclusief alle eten en drinken). Aanvang 14:00, eindtijd ca 23:00.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Lees hier het verslag van de eerste kop tot staart gans en een filmpje (pas op: beelden van dode dieren)

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

workshop roken

WORKSHOP ROKEN

boergondineren_terras-12-6209 10511150_823150647702655_895988574858466089_n 2015-07-25 19.08.29 2015-03-08 16.03.22 2015-03-08 19.21.47

Niet genoeg aan Over Rook? De auteur leert je de kunst van het roken graag in persoon, tijdens één van de open inschrijving workshops op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, bekend van de workshops worst maken.

Tijdens de workshop leer je, onder het genot van de lekkere hapjes en drankjes van Boergondineren allereerst de theorie over roken: apparaten, houtsoorten, koud versus warm roken, de ideale temperatuur en noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met zowel ter plekke in elkaar geknutselde, als gereedstaande rookovens, rookpannen en rookpistolen. Je mag ook je eigen rookkast, -pan of -ton meenemen. Uiteraard eten we aan het eind van de avond de huisgerookte waar met elkaar op, begeleid door de bijgerechten en wijn van Boergondineren. Je kunt je gewoon in je eentje, met z’n tweeën of met een klein groepje opgeven. De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger en schrijver (www.wateetons.com, Elle Eten, Nrc Next en auteur van het Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014) en Over Rot (2015). Voor de enthousiastelingen is dit boek tijdens de workshop, gesigneerd, te verkrijgen.

Kosten: €65 per persoon (inclusief eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

wilde-weekend-groot

WATEETONS WILDE WEEKEND IN ZWEDEN

 stokvis vissen op forel een 5 dagen bestorven ree verwerken  Een tweede ree Francis Mallman style Eland

Ook in 2016 organiseert meneer Wateetons een aantal Wilde Weekenden in Dalsland, Zweden. Daar gaan we vissen, elandworst maken, knutselen, uitbenen, vlees en vis roken, wandelen, wildplukken, brood bakken, schieten, fikkie stoken, kanoën, whiskey drinken en nog veel meer. Vrijdag als jongen met het vliegtuig heen, maandag als man weer terug. Idem voor meisje-vrouw natuurlijk.

Je verblijft aldaar in Edsleskogs Wärdshus, de prachtig aan een meer gelegen en door bossen omgeven herberg van Johan Postma, met wie hij dit weekend organiseert.

Zie hier voor enkele foto’s van het weekend eind 2014, oktober 2015 en november 2015.

Er zijn een aantal arrangementen voor 2016, in september en november.

Lees er meer over op de Wateetons Wilde Weekend pagina.

workshop fermenteren

WORKSHOP FERMENTEREN

over-rotopstelling met de hele proeverij 2015-09-16 19.59.09  aan de slag2016-02-11 20.45.27

foodwriter Meneer Wateetons,  auteur van het standaardwerk ‘Over Rot’, het handboek Fermenteren leert je alles over het fermenteren van voedsel. Je zult ontdekken dat er geen maaltijd voorbij gaat zonder dat je iets gefermenteerds eet, en dat zelf fermenteren makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk is. Natuurlijk ga je zelf aan de slag! Niet alleen met de melkzuurfermentatie van groenten, maar we maken ook drank en zuivel. Omdat fermenteren tijd kost krijg je het zelfgemaakte en voorbereide voedsel mee naar huis, om daar met duidelijke instructies tot volle gefermenteerde wasdom te laten komen. Na afloop van de workshop neem je zelfs een goodybag mee, bestaande uit een mini-fermentatietoolkit om thuis direct met de opgedane kennis en ervaring aan de slag te gaan.

Uiteraard vind de workshop plaats op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, waar Meneer Wateetons ook de populaire workshops worst maken, roken en Kop tot Staart organiseert. De drank (gefermenteerd!) alle lekkere hapjes (gefermenteerd!) en maaltijd (grotendeels gefermenteerd) zijn inbegrepen en die nieuwe vrienden (zowel zowel micro- als macrobiologisch) krijg je er gratis bij.

De kosten: €75 euro per persoon (inclusief alle eten en drinken). Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

De workshop fermenteren kan trouwens ook bij jou thuis worden gegeven. Neem contact op voor meer informatie.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

NIEUW Workshop Fermenteren XL

Een hele dag aan de slag met fermenteren. ’s Middags (14:00) spreken we af bij Boergondineren om na uitleg en een kop koffie op de fiets (zorgen wij voor) in Amsterdam-Noord twee kleinschalige bedrijven te bezoeken waar gefermenteerd word: zuivelbedrijf De Dikhoeve en bierbrouwerij De Vriendschap. Hoor van de experts hoe zij fermenteren gebruiken om hun heerlijke producten te maken. Uiteraard hoort proeven daar bij! Daarna fietsen we terug naar Boergondineren waar een heerlijk diner op ons staat te wachten waarna we zelf aan de slag te gaan met fermenteren. Meneer Wateetons leert je tijdens zijn workshop alles over het inzetten van microben om je voedsel lekkerder, langer houdbaar en beter verteerbaar te maken. Je zult ontdekken dat er geen maaltijd voorbij gaat zonder dat je iets gefermenteerds eet, en dat zelf fermenteren makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk is.  Na afloop van de workshop neem je zelfs een goodybag mee, bestaande uit een mini-fermentatietoolkit om thuis direct met de opgedane kennis en ervaring aan de slag te gaan.

De kosten: €110 euro per persoon (inclusief alle eten en drinken).

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

workshop zelf paté maken

NIEUW: WORKSHOP PATÉ EN TERRINE MAKEN

2015-12-14 07.09.04 2016-02-24 22.01.17 IMG_20160225_082722 IMG_7168 12765682_1019870961422383_370066054_o

Leer je eigen paté maken. Allereerst komt natuurlijk de theorie komt aan bod: farce, deeg, aspic, materialen, valkuilen en variaties. Leer het verschil tussen een terrine, paté, pie en pastei en tussen ballotine en galantine. Dit alles onder het genot van verschillende door Meneer Wateetons gemaakte patés en terrines en de nodige drankjes (inbegrepen). Na een geweldige maaltijd van Boergondineren gaan we, met wederom een glas in de hand, zelf aan de slag. Ieder maakt, onder begeleiding van meneer Wateetons een paté waar je al je creativiteit, zowel qua smaak als vormgeving, in kwijt kan. Omdat een paté goed moet afkoelen en op smaak moet komen voor je hem aansnijdt neem je hem met duidelijke instructies mee naar huis om daar af te bakken. Met de meegeleverde wegwerpkernthermometer weet je zeker dat je paté perfect gegaard wordt.

Kosten: €65 per persoon, dat is inclusief drankjes, maaltijd en hapjes. En je eigen paté natuurlijk. Binnenloop 18:00, aanvang 18:30.

Zie onderaan voor de agenda en inschrijving

Deze workshop kan ook bij jou thuis worden gegeven.

De agenda

JANUARI

 • Zaterdag 9 januari –  kop tot staart workshop WILD – WILD ZWIJN
 • woensdagavond 13 januari  – workshop worst maken
 • zaterdag 30 januari kop tot staart

FEBRUARI

MAART

APRIL

MEI

JUNI

JULI

AUGUSTUS

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER

 Aanmelden

Aanmelden voor de workshops kan via meneer@wateetons.com (bij voorkeur) of 06 81255054 (eventueel). Voor vragen kun je daar ook terecht. Per ommegaande ontvang je bevestiging, de exacte tijden, de locatie- en betalingsgegevens.

Locatie

(tenzij anders vermeld):
Boergondineren
Liergouw 78
1028 BV Ransdorp (Amsterdam)

Voor de worst- en rookworkshops geldt: je bent vanaf 18.00 welkom. Om 18:30 gaan we van start. De kop tot staart workshops beginnen om 12:00 ’s middags.

 1. 4
  Cleem

  Ik zou mijn man graag een workshop van kop tot staart kap willen doen, maar ze zijn allemaal vol. Wanneer komen er nieuwe workshops? Of voeg je er misschien een toe wegens succes? Groetjes Cleem

 2. 5
  Waterworstuitkomst | Wateetons

  […] mag dan alweer 1,5 boek verder zijn, maar de liefde voor worst gaat nooit verloren. De open inschrijving workshops bij Boergondineren zijn een maandelijks hoogtepunt, en het maken van de ultieme mooi gefermenteerde worst blijft de […]

 3. 6
  Waterworstuitkomst

  […] mag dan alweer 1,5 boek verder zijn, de liefde voor worst gaat nooit verloren. De open inschrijving workshops bij Boergondineren zijn een maandelijks hoogtepunt, en het maken van de ultieme gefermenteerde worst blijft de eeuwig […]

 4. 8
  Monique & Ellen

  Dag meneer wateetons nu niet!
  Gerookte paling
  Gerookte eend
  Gerookte worst?
  Maar wanneer wel?
  Wij zijn nieuwschierig..
  Groet!
  Ellen en Monique

 5. 10
  Nieuw: workshop fermenteren | Wateetons

  […] op de boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, waar Meneer Wateetons ook de populaire workshops worst maken, roken en Kop tot Staart organiseert. De drank (gefermenteerd!) alle lekkere hapjes (gefermenteerd!) en maaltijd (grotendeels […]

 6. 11
  Wil van Ziel

  Wat was het gisteren 27 juni een heerlijke dag van kop tot staart!
  De hele dag was uiterst informatief, lekker informeel, en we hebben wederom heerlijk gegeten en gedronken bij Bourgondineren.
  Zo’n half varken is een bron van heerlijkheden, schier onuitputtelijk.
  Had al eens een workshop worstmaken gedaan, maar dit was een duidelijke overtreffende trap. Duidelijke uitleg van de boer waar het varken vandaan kwam, vergezeld van koffie en huisgemaakte appeltaart, toen heerlijke lunch bij Bourgondineren. Daarna kwam de meesterslager Arend om ons te laten zien wat waar te vinden is in een half varken en meneer zelf had een lekker duidelijk pamflet gemaakt wat we met al die heerlijke varkensdelen konden maken.
  Zelf deel uitgemaakt van de zultploeg met Peter en Frank en in durf te zeggen dat we er alledrie enorm van genoten hebben. En als iedereen dan iets gemaakt heeft wordt het vergezeld van bijgerechten(heerlijk) van Bourgondineren gezamenlijk genuttigd onder het genot van een drankje. Ik heb een echte topdag genoten en er weer van alles van geleerd!
  Zeer hartelijke dank aan Meneer, de bijzonder ter zake kundige slager Arend, het team van Bourgondineren en natuurlijk mijn medeworkshoppers voor een geweldige ervaring.

 7. 12
  De alleralleraller | Wateetons

  […] We zeggen het niet vaak, hoogstens één keer per maand, maar dit was wel de allergeslaagdste Kop tot Staart workshop óóit. Leerzaam, lekker en beregezellig. En veel, zo verschrikkelijk veel. Bijzondere dank gaat natuurlijk uit naar onze meesterslager Arend ten Wolde van Slagerij De Wit, Sacha Lansman en haar team van Boergondineren (die het zelfs lukte om meneer met smaak van bloemkool te laten eten) en Henry en Mariette van Mahe Natuurvee (die meestal leveren aan natuurvlees.nl). En het varken zelf natuurlijk. Doe ook mee. […]

 8. 14
  Joss

  Met heel veel plezier heb ik vorig jaar meegedaan aan de workshop worst maken.
  Nu zou ik mijn vader voor zijn verjaardag zo graag meenemen naar de workshop roken, alleen is volgens mij de enige workshop op 23 september en dan ben ik op vakantie.
  Wanneer komen er nieuwe workshops?