Huid tot Staart
Kop tot Staart betekent dat je zo min mogelijk van het dier weggooit. Zo proberen we tijdens de workshops iets smakelijks te bereiden van de varkenshuid en -kop en de deelnemers moeten zelfs aan het gebraden varkenshart en bloedworst. Wat prima te eten is. Lékker zelfs, zo blijkt. Meneer kon het dus niet verdragen dat die prachtige dik behaarde huid van het wilde zwijn uit de Kop tot Staart Wild in een vuilniszak verdween. Achter in de auto dan maar. Niet dat hij echt wist wat hij er mee aan moest, maar proberen kan in ieder geval. Schoonmaken was de eerste stap. Onze meesterslager had nog best wat vleesrestanten op de huid achtergelaten. Met alle botte messen die zijn buitenhuisje rijk is, en de hem kenmerkende mild stupide gretigheid, ging meneer de vlees- en spekresten te lijf. Netjes werd het niet, maar hij kreeg er nog best wat vanaf. Zónder gaten te maken. Dat u dat even weet. Daarna kon hij niets beters verzinnen dan de huid een beetje bij te punten en met Heel Veel zout te bestrooien. Nu ligt hij te drogen in de schuur, hopelijk. Voor aan de muur in de nieuwe casa Wateetons, of als winterjas voor dochter Wateetons. Loopt Katy Perry er niet ook mee?
Voor de kop wist hij niets te bedenken daar valt niet tegenop te zouten. Dus die lag buiten de vuilstort af te wachten. Het begon te miezeren. Dat vond meneer toch een beetje zielig.
0 reacties op “Huid tot Staart”
Geef een reactie
Misschien vind je dit ook leuk
Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode
Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.
Alternatief worstomhulsel: een petfles
Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…
agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?
Schrijf je nu in.
Wateetons wilde weekend
Zou dat bewerken van een zwijnehuid heel anders gaan dan het bewerken van een schapenhuid?
http://www.schapenvacht.nl/schapenvacht-looien/
In grote lijnen zal het wel hetzelfde zijn toch?
Ik heb zelf een rendierhuid uit Lapland. Die gebruik ik in de winter als extra bekleding van mijn stoel, heerlijk warm en zacht. Ik heb hem ook eens mee genomen met een winter survival tocht, veel beter dan de slaapzak (-5 comfort). Extra voeten warmer boven op je deken. Box kleed voor de baby… Hier dat zijn zo al 4 dingen die je er mee kunt doen. 😛 Ik moet erg oppassen met de vleug, die gaat makkelijk in de war, maar ik stel mij zo voor dat zwijn pelsen wat stuggere haren hebben die minder in de war gaan.
Ik ga een baby regelen!