experimenteerdrift, op jacht, zelf maken |

Huid tot Staart

meurend op de acherbank huidje huidje op z'n kopje tools de huis de huid na nog meer krabben klaar, in de schuur zoutje

Kop tot Staart betekent dat je zo min mogelijk van het dier weggooit. Zo proberen we tijdens de workshops iets smakelijks te bereiden van de varkenshuid en -kop en de deelnemers moeten zelfs aan het gebraden varkenshart en bloedworst. Wat prima te eten is. Lékker zelfs, zo blijkt. Meneer kon het dus niet verdragen dat die prachtige dik behaarde huid van het wilde zwijn uit de Kop tot Staart Wild in een vuilniszak verdween. Achter in de auto dan maar. Niet dat hij echt wist wat hij er mee aan moest, maar proberen kan in ieder geval. Schoonmaken was de eerste stap. Onze meesterslager had nog best wat vleesrestanten op de huid achtergelaten. Met alle botte messen die zijn buitenhuisje rijk is, en de hem kenmerkende mild stupide gretigheid, ging meneer de vlees- en spekresten te lijf. Netjes werd het niet, maar hij kreeg er nog best wat vanaf. Zónder gaten te maken. Dat u dat even weet. Daarna kon hij niets beters verzinnen dan de huid een beetje bij te punten en met Heel Veel zout te bestrooien. Nu ligt hij te drogen in de schuur, hopelijk. Voor aan de muur in de nieuwe casa Wateetons, of als winterjas voor dochter Wateetons. Loopt Katy Perry er niet ook mee?

Voor de kop wist hij niets te bedenken daar valt niet tegenop te zouten. Dus die lag buiten de vuilstort af te wachten. Het begon te miezeren. Dat vond meneer toch een beetje zielig.


0 reacties op “Huid tot Staart
  1. Ik heb zelf een rendierhuid uit Lapland. Die gebruik ik in de winter als extra bekleding van mijn stoel, heerlijk warm en zacht. Ik heb hem ook eens mee genomen met een winter survival tocht, veel beter dan de slaapzak (-5 comfort). Extra voeten warmer boven op je deken. Box kleed voor de baby… Hier dat zijn zo al 4 dingen die je er mee kunt doen. 😛 Ik moet erg oppassen met de vleug, die gaat makkelijk in de war, maar ik stel mij zo voor dat zwijn pelsen wat stuggere haren hebben die minder in de war gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 sep
Live online workshop “koji maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend