boodschappen |

#instockchallenge. No food waste apps en sites en het succes van Hak Linzen

Meneer zit nog steeds in zijn #instockchallenge, waarbij hij probeert geen voedsel te verspillen. Dit kun je voor elkaar krijgen door het bijvoorbeeld gewoon niet te kopen, het te conserveren of er creatieve gerechten mee te verzinnen. Er is nog een optie: weggeven. Nu treft meneer zijn potje zelf ingemaakte paprika’s over het algemeen een jaar later achterin de koelkast van vrienden, met de verjaardagsverpakking er nog omheen, maar jullie vrienden kunnen jullie huisvlijt vast meer op waarde schatten. Of je kunt gewoon wél koken. Weggeven aan volslagen vreemden kan natuurlijk ook. Alleen, hoe kom je daarmee in contact?

Dit zijn twee online initiatieven die gevers en wensers proberen te koppelen:

Bubba

Deze week, wat een toeval, trof meneer een persbericht in zijn inbox:

Vorig jaar had de toen 15 jarige Ian van der Wurff, na het eten van een snack met wat vrienden, opeens een fantastisch idee.

In plaats van het weggooien van het overgebleven eten zou het toch veel mooier zijn wanneer je dit eten met een paar klikken op je telefoon kan aanbieden aan mensen bij jou in de buurt? Aan mensen die geen geld hebben om iets te kopen of geen tijd hebben om iets te maken. Hoeveel eten gooien we met z’n allen iedere dag weg en hoeveel mensen hebben niets te eten?

Zo ontstond het idee voor een app: BUBBA
Je kunt de BUBBA app op 2 manieren gebruiken: als aanbieden of als ophaler. Voor beide moet je je even snel registreren. Dat kan via Facebook of je maakt een account aan. Binnen 1 minuut ben je klaar. Na de registratie kun je kiezen of je eten wilt zoeken of aanbieden. Je kunt zoeken op een kaartje van jouw buurt en filteren op het soort eten dat je zoekt: vlees, vis, soep, snacks of iets anders?

Screenshot_2016-05-09-07-42-22 Screenshot_2016-05-09-07-47-47

Momenteel is de dichtst bij zijnde aanbieder in Huizen, 42 minuten rijden. Dat is wat ver voor een zakje linzen van Hak. Zo’n initiatief werkt alleen als veel mensen het gebruiken. Dus: schrijf je in en deel je linzen!

Download Bubba via Google Play, in Itunes heb ik hem niet gevonden.

Foodsharing.nl

Een ander alternatief in foodsharing.nl 

Heb je een potje zelfgemaakte jam over? Eieren uit eigen achtertuin? Ben je geen wijndrinker, maar heb je nog een flesje staan van het laatste feestje? Of teveel pakken rijst ingeslagen? Iedereen heeft wel eens wat ‘over’. Via FoodSharing kan je overgebleven boodschappen aanbieden en/of bij elkaar ophalen.

Foodharing.nl

Ook deze kaart kan nog wel wat extra vulling gebruiken. En hé, daar hebben we de linzen weer. Lekker bezig Hak!

Foodsharing.nl 

Jullie nog andere tips voor voedseldeelinitiatieven? Of lékkere ingemaakte paprika’s.


0 reacties op “#instockchallenge. No food waste apps en sites en het succes van Hak Linzen
  1. Wij hebben hier Prakkie over 075 en op diverse weggeefgroepen worden levensmiddelen, maar ook schoonmaakmiddelen en andere goederen, weggegeven. En dat allemaal op facebook. Ook oproepen voor mensen voor wie het even niet meezit. De wereld is mooier als je je er maar in wil verdiepen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


Meneer wateetons proeft: WildWestland vegan kaas review

Meneer Wateetons, fan van de Vegetarische Slager, proeft in deze review de eerste vegan kaasjes van WildWestland, van dezelfde makers.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

24 sep
Wateetons Wilde weekend in Zweden – september 2021 Meerdere dagen | € 99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend