Instockchallenge: wat doen we met dat brood?

Instockchallenge: wat doen we met dat brood?


2016-05-17 13.41.15IMG_8154 2016-05-17 13.37.45 2016-05-17 13.39.58

IMG_8157

Ze is lief hoor, dochter Wateetons, maar veel eet ze niet. Als ze op woensdag weer naar DVFKAMW vertrekt laat ze altijd een half-half brood over. Gesneden plaatbruin. Ze eet niet veel en ook niet lekker. Normaal flikkerde ik dat weg. Wat moet ik met die troep. Maar nu zie ik dan een traan van teleurstelling glinsteren in de ogen van Instocks Freke van Nimwegen.

Dus, wentelteefjes.

Ik hou van wentelteefjes. Een eitje per boterham, scheutje melk, zout, kaneel en vanille. Beetje zompig. Beetje knapperig. Geweldig, en helemaal zo slecht niet voor je als je een beetje rustig aan doet met boter en suiker. Maar elke dag dezelfde wentelteefjes, dat gaat vervelen. Dus meneer sloeg aan het experimenteren. Turnbitches, wentelteefjes met een twist, biatch!

Steranijs & kruidnagel

 • 1 boterham
 • 1 ei
 • zout
 • peper
 • een achtste steranijs
 • een mespuntje kruidnagel

Lema-cinna-carde

 • 1 boterham
 • 1 ei
 • zout
 • peper
 • Een paar reepjes ingelegde citroenen (zelfgemaakt natuurlijk)
 • een mespuntje kaneel
 • een fijngevijzelde kardemompeul

 Groen & Groen

 • 1 boterham
 • 1 ei
 • zout
 • peper
 • twee tussen-duim-en-wijsvinger snuifjes aromahop
 • 2 gram gevijzelde groene peper
 • een eetlepel lindebloesemhoning

Crazy lekker.

Geef een reactie