Gatver. Wortel.

Gatver. Wortel.


image

Ik hou niet van wortel. Rauw, gekookt. Bah. Moeder Wateetons is mijn getuige. “Ik zie oranje dingetjes.”voordat ik mijn bord walgend terzijde schoof. Nu, bijna volwassen, is er eindelijk een uitzondering: gefermenteerde wortel. #forreal

Er lag nog een van een workshop overgeschoten zak wortelen in de koelkast en de nog altijd lopende #instockchallenge indachtig besloot ik ze te fermenteren. Raspen, 2% zout bij, beetje mishandelen. U kent het wel. Om het een beetje interessant te houden pimpte ik pot 1 met verse gember en Sriracha rode pepersaus, pot 2 met rode peperkorrels en rabarber en pot 3 met rabarber en munt. Het is allemaal zo makkelijk.

Proeven? Aankomende zaterdag staat meneer bij boekhandel Scheltema in Amsterdam tof te doen met gefermenteerde groente, zuivel, bonen en biceps.

  1. 1
    MoederWateetons

    Mea culpa, mea maxima culpa. Toen meneer nog een piepklein meneertje was, heeft hij zoveel Olvarit potjes met wortel gegeten, dat hij oranje oortjes had. Ik verzin dit niet, zou Sylvia zeggen.

Geef een reactie