Poor man’s faux gras

Poor man’s faux gras


Poor man's foie gras

Vinex-jager foie gras, ik heb het geprobeerd hoor. Maar die ganzen hier in het weiland vliegen steeds weg als ik met mijn mais en gootsteenontstopper aan kom lopen. Gelukkig is er een goedkoop, bijna net zo lekker alternatief dat je in een uurtje op tafel hebt.

Ingrediënten

  • 250 gram kippenlevers
  • 1 sjalotje
  • 175 gram boter
  • een forse scheut port/cognac
  • zwarte peper
  • 8 gram nitrietpekelzout (kleurzout, colorosozout; slager)

Bereiding

Zweet de sjalotjes in een klontje boter tot ze glazig zijn. Verwijder ondertussen de harde delen van de levertjes en spoel ze schoon. Voeg de levertjes toe aan de sjalotjes en gaar ze zachtjes, met een goede scheut port of cognac erbij. Laat afkoelen in de koelkast. Cutter de afgekoelde levertjes met alle smaakmakers en het zout in de keukenmachine terwijl je steeds een klontje koude boter toevoegt. Laat optioneel 24 uur doorkleuren in de koelkast, de faux gras wordt er dankzij het kleurzout mooi roze van. Serveren in een gootsteenontstopperzuignap.

Geef een reactie