Meneer proeft een potje: SOUR kimchi

Meneer proeft een potje: SOUR kimchi


 SOUR kimchi

Sour KimchiSour Kimchi

Gefermenteerde groenten zijn nog niet zo makkelijk te krijgen. Zuurkool natuurlijk wel, en Kesbeke verkoopt pekelaugurken. Maar voor de rest is het vooral in azijn ingemaakt spul wat er in de reguliere winkels ligt. Wil je iets anders dan moet je naar de Turk, een Aziatische winkel of gewoon zelf maken natuurlijk. Want als er íets eenvoudig is dan is het zelf groente fermenteren. Maar, sinds kort is er SOUR.

Volgens de website:

‘SOUR gaat natuurlijk over die heerlijke, friszure smaak van gefermenteerde groenten en So U aRe gaat over jou! Wat jij eet: biologisch, rauw, probiotisch en véél groenten. (…) So U aRe gaat bovendien over wat jij bijdraagt,jouw bijdrage aan de toekomst, meer groenten, minder vlees, dus minder energieverbruik en meer voedingswaarde per m2landbouwgrond.’

Aan ambitie geen gebrek dus. De eerste potjes kimchi zijn van de band gerold en liggen nu op steeds meer plekken in de winkels. Meneer kreeg er eentje om te proberen. Het zit een fris potje. De typografie is me iets te comic sanserig, maar vooruit. De inhoud bestaat uit Chinese kool, ui, paprika, knoflook, gember en cayennepeper en opvallend weinig zout, minder dan 1%. De smaak is prima, en de kool lekker grof. Wel mis ik de Koreaanse paprikasmaak. Met gewone paprika en cayenne kom je er toch niet helemaal. De eerste batches van de andere soorten zijn helaas een beetje ontploft. Jammer, want ze klinken veelbelovend: gefermenteerde wortel met kokos en rode biet met zeewier en mierikswortel.  Op de site van SOUR.world lees je binnenkort wanneer ook die in de winkel liggen.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie