boodschappen, cadeautjes |

Meneer proeft een potje: SOUR kimchi

 SOUR kimchi

Sour KimchiSour Kimchi

Gefermenteerde groenten zijn nog niet zo makkelijk te krijgen. Zuurkool natuurlijk wel, en Kesbeke verkoopt pekelaugurken. Maar voor de rest is het vooral in azijn ingemaakt spul wat er in de reguliere winkels ligt. Wil je iets anders dan moet je naar de Turk, een Aziatische winkel of gewoon zelf maken natuurlijk. Want als er íets eenvoudig is dan is het zelf groente fermenteren. Maar, sinds kort is er SOUR.

Volgens de website:

‘SOUR gaat natuurlijk over die heerlijke, friszure smaak van gefermenteerde groenten en So U aRe gaat over jou! Wat jij eet: biologisch, rauw, probiotisch en véél groenten. (…) So U aRe gaat bovendien over wat jij bijdraagt,jouw bijdrage aan de toekomst, meer groenten, minder vlees, dus minder energieverbruik en meer voedingswaarde per m2landbouwgrond.’

Aan ambitie geen gebrek dus. De eerste potjes kimchi zijn van de band gerold en liggen nu op steeds meer plekken in de winkels. Meneer kreeg er eentje om te proberen. Het zit een fris potje. De typografie is me iets te comic sanserig, maar vooruit. De inhoud bestaat uit Chinese kool, ui, paprika, knoflook, gember en cayennepeper en opvallend weinig zout, minder dan 1%. De smaak is prima, en de kool lekker grof. Wel mis ik de Koreaanse paprikasmaak. Met gewone paprika en cayenne kom je er toch niet helemaal. De eerste batches van de andere soorten zijn helaas een beetje ontploft. Jammer, want ze klinken veelbelovend: gefermenteerde wortel met kokos en rode biet met zeewier en mierikswortel.  Op de site van SOUR.world lees je binnenkort wanneer ook die in de winkel liggen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 jun
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 jul
Live online workshop “fried chicken maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 sep
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend