Pizza van de kamado, poging 2

Pizza van de kamado, poging 2


2016-07-30 19.21.592016-07-30 20.25.50 2016-07-30 19.49.08 2016-07-30 19.35.43

Gisteren berichtte het Wateetons BBQ team van de mislukte pizzapoging, eindigend met de belofte het experiment te herhalen. Geheel tegen de gewoonte in en tot vreugde van dochter Wateetons en meneers vetpercentage hebben we dat diezelfde dag maar gelijk gedaan. Hitteschild in de kamado, rooster erop, daar weer een pizzasteen bovenop en vervolgens de pizza zelf. De Black Bastard werd zo niet heter dan 300-305 graden. Waarschijnlijk omdat de hoeveelheid kolen die er  in deze opzet in past beperkt is. Desondanks is 300 graden best een respectabele temperatuur, en de pizza’s waren binnen een eveneens respectabele 3 minuten gereed. De bodem verbrandde niet langer en bleef mooi knapperig. De inzet van het hitteschild had dus het voorspelde effect. De bovenkant miste echter nog steeds wat kleur. Mogelijke aanpassingen voor de toekomst zijn: het hitteschild andersom gebruiken zodat er meer kolen in passen, en dan het rooster ‘optillen’ met wat bolletjes alufolie zoals Menno Jonkers op Facebook adviseerde. Als dat niet werk kunnen we proberen een tweede pizzasteen hangend boven de pizza te fabriceren, een idee van Tom uit de comments hier ter plaatse.

De milde bleekheid daar gelaten: de pizza’s waren dus wel gewoon fucking fantastisch hè.

Geef een reactie