Eindelijk! Kop tot Staart rrrrrund!

Eindelijk! Kop tot Staart rrrrrund!


imgp4536-jpeg 2016-09-17-18-11-33 2016-09-17-16-22-29 2016-11-26-16-14-07

Op veler verzoek. Leer álles over het rund, tijdens deze speciale editie van de bekende kop tot staart workshops van Meneer Wateetons en Slagerij De Wit. De workshop wordt gehouden bij Boerderij De Achtervennen in Ilpendam, waar zowel vlees- als melkkoeien rondlopen, op zaterdag 4 maart.

Het programma

  • We verzamelen rond 13:30 bij De Achtervennen alwaar we om 14:00 starten met de rondleiding. Boer Sjaak Hoogendoorn (aangesloten bij Koop een Koe.nl) vertelt je alles over het fokken en houden van beide soorten koeien.
  • Meesterslager Arend ten Wolde zal vervolgens laten zien hoe je een voor- en achtervoet van een rund uitbeent. Leer waar de verschillende biefstukken zitten, wat het verschil is tussen een entrecote en côte de boeuf en alles over de jodenhaas, longhaas en bavette.
  • Vervolgens ga je zelf aan de slag! We verwerken het rundvlees tot worst, we gaan BBQ-en, roken, stoven en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken!
  • Tenslotte eten we dit heerlijks met elkaar op.
  • De verwachte eindtijd is 23:00.

Boerin Ellen Brouwer zorgt gedurende de dag voor de hapjes, bijgerechten en drankjes.

Kosten: €125 per persoon

Direct boeken kan hier of bekijk eerst de agenda nog eens rustig voor meer workshopvertier.

Geef een reactie