Kooptip: vleesbijbel


Gisteren gepresenteerd. De Vleesbijbel van Gertjan ‘demoslager’ Kiers.

Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad.
Gertjan Kiers is een geboren slager met een zere brede kennis van vlees. Hij deelt deze passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij. Gertjan is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Een ambachtelijk vak mag tenslotte gezien en geproefd worden! Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.

Meneer heeft hem nog niet in handen, en kon wegens werkverplichting ook niet bij de presentatie zijn. Toch durft hij de aanschaf ongezien te adviseren. Allereerst is het er eentje uit de ijzersterke ‘kookbijbels’ serie van Carrera culinair. Die heeft hij allemaal in huis. Inclusief de groente- en bakbijbel. Daar komt bij dat meneer tijdens het ontstaan van het boek met de rode pen in de hand een beetje mee heeft mogen meelezen, hetgeen tot gemengde gevoelens van de Gertjan ‘De Wanhoop Nabij’ Kiers leidde.

Een topboek dus, blind kopen.

+ Laat een reactie achter