Kooptip: vleesbijbel


Gisteren gepresenteerd. De Vleesbijbel van Gertjan ‘demoslager’ Kiers.

Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad.
Gertjan Kiers is een geboren slager met een zere brede kennis van vlees. Hij deelt deze passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij. Gertjan is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Een ambachtelijk vak mag tenslotte gezien en geproefd worden! Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.

Meneer heeft hem nog niet in handen, en kon wegens werkverplichting ook niet bij de presentatie zijn. Toch durft hij de aanschaf ongezien te adviseren. Allereerst is het er eentje uit de ijzersterke ‘kookbijbels’ serie van Carrera culinair. Die heeft hij allemaal in huis. Inclusief de groente- en bakbijbel. Daar komt bij dat meneer tijdens het ontstaan van het boek met de rode pen in de hand een beetje mee heeft mogen meelezen, hetgeen tot gemengde gevoelens van de Gertjan ‘De Wanhoop Nabij’ Kiers leidde.

Een topboek dus, blind kopen.

 1. 1
  reactie via Facebook

  Al twee weken veel plezier van. Top boek, leuk geschreven, lekkere recepten, mooie foto’s en heldere beschrijvingen. Het recept voor Beef Jerky is top.

 2. 3
  reactie via Facebook

  Ziet er uit als een heel goed idee, maar als Limburger ben ik verwend met allemaal lekkernijen die de rest van Nederland niet kent en ook niet waardeert op de ene of andere manier, maar die meneer als ware liefhebber van lekkernijen zou moeten kunnen begrijpen. Dus reik ik bij deze aan de Preskop, de Tete de Veau en de Aspic, opdat ze mogen smaken.
  http://www.smulweb.nl/recepten/preskop
  http://www.smulweb.nl/recepten/1056506/Tete-de-veau
  http://www.besterecepten.nl/aspic-met-rundvlees-wortel-ei-cranberry-en-peterselie-8541/

Geef een reactie