cadeautjes, meneer leest een boek, van alles |

Kooptip: vleesbijbel

Gisteren gepresenteerd. De Vleesbijbel van Gertjan ‘demoslager’ Kiers.

Vleesbijbel is hét naslagwerk voor de vleesliefhebber. Gertjan Kiers leert hoe je kwaliteit herkent, hoe je uitbeent, verdeelt, splitst en bereidt. Je zult lezen over het slachtproces, het rijpen, over mager en vet, over mals of stug. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert deze meesterslager je de kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs, variërend in tijd en moeilijkheidsgraad.
Gertjan Kiers is een geboren slager met een zere brede kennis van vlees. Hij deelt deze passie regelmatig tijdens workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij. Gertjan is trots op zijn ambacht en voert dit met verve uit. Een ambachtelijk vak mag tenslotte gezien en geproefd worden! Als gastdocent helpt hij bij het begeleiden van jongeren om de top van de gastronomie te bereiken.

Meneer heeft hem nog niet in handen, en kon wegens werkverplichting ook niet bij de presentatie zijn. Toch durft hij de aanschaf ongezien te adviseren. Allereerst is het er eentje uit de ijzersterke ‘kookbijbels’ serie van Carrera culinair. Die heeft hij allemaal in huis. Inclusief de groente- en bakbijbel. Daar komt bij dat meneer tijdens het ontstaan van het boek met de rode pen in de hand een beetje mee heeft mogen meelezen, hetgeen tot gemengde gevoelens van de Gertjan ‘De Wanhoop Nabij’ Kiers leidde.

Een topboek dus, blind kopen.


0 reacties op “Kooptip: vleesbijbel
  1. Al twee weken veel plezier van. Top boek, leuk geschreven, lekkere recepten, mooie foto’s en heldere beschrijvingen. Het recept voor Beef Jerky is top.

  2. Ziet er uit als een heel goed idee, maar als Limburger ben ik verwend met allemaal lekkernijen die de rest van Nederland niet kent en ook niet waardeert op de ene of andere manier, maar die meneer als ware liefhebber van lekkernijen zou moeten kunnen begrijpen. Dus reik ik bij deze aan de Preskop, de Tete de Veau en de Aspic, opdat ze mogen smaken.
    http://www.smulweb.nl/recepten/preskop
    http://www.smulweb.nl/recepten/1056506/Tete-de-veau
    http://www.besterecepten.nl/aspic-met-rundvlees-wortel-ei-cranberry-en-peterselie-8541/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Gratis workshop boek Meneer Wateetons

Tijdelijk gratis online workshop bij aanschaf boek van Meneer Wateetons

Ontvang in de maand december 2021 bij aanschaf van een boek van Meneer Wateetons, niet alleen een handtekening, maar ook een gratis bijpassende online workshop van Meneer zelf!


nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 jun
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 jul
Live online workshop “fried chicken maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 sep
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend