experimenteerdrift |

Zwamzucces

Het zwamde nog altijd niet geweldig in huize Wateetons. Magere hoeraatjes, steeds gevolgd door wanhoop. Ondertussen kwam er wel van alle kanten advies: ‘zet warm’, ‘zet koud’, ‘zet donker’, ‘steriliseer’, ‘praat er lief tegen’, ‘er moet meer lucht in’ en ‘hou je bek nou eens over die zwammen’. Met zoveel tips raakte meneers brein oververhit en zijn daden steeds ongerichter. Maar, er was ook succes. Het klein alientje in het gat van zijn tweede zwammenpot groeide uit tot een prachtige bos paddenstoelen waarna meneer hem weer net even te lang negeerde zodat toen de bos ter tafel kwam die toch een beetje te droog aanvoelde.

 

Inmiddels groeide de hoeveelheid koffie in zijn koelkast weer aan. Batch nummer drie en vier maakte hij op advies van Bor door stro fijn te malen in zijn thermomix en vervolgens met de koffie en wat water te steriliseren in zijn snelkookpan. Sowieso een tip, qua geur en instagrampotentie. Minder concurrentie en meer lucht was het doel. Hij vulde er wederom een plastic zak en een pot goedkope wheyproteïne (alleen het beste voor meneers sixpack) en zette die koel en donker weg in zijn berging. Daar groeiden ze aanmerkelijk sneller dicht dan hun onbeluchtte en ongesteriliseerde voorgangers. Van zwammen is echter nog geen sprake, maar de lente dient zich ook in meneers berging aan. Het zou nu zo maar nog tot de herfst kunnen duren. Weinig paddenstoelen groeien in de lente. Geen probleem, alleen wat moet meneer ondertussen met al die al maar groeiende prutberg?

 


0 reacties op “Zwamzucces
  1. Ik oogste een fijne portie via de Rotterzwamkit. Wegens druk vergat ik mijn emmertje. Gisteren ontdekte ik een geheel spontaan gegroeid trosje oesterzwammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

21 sep
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp