Wateetons Testkeuken: Una Grill

Wateetons Testkeuken: Una Grill


   

Toegegeven, draagbare barbecues zijn er plenty. De Weber Go Anywhere, de Cobb, of, nou ja kijk hier maar. Meneer grillt echter al weer een paar lenteavondjes op zijn nieuwe Una Grill.

Het UNA avontuur begint met een ongeluk. Als Amir Soubra op vakantie gaat om zijn zoon op te zoeken, knutselen ze voor het diner een barbecue in elkaar. Het diner wordt een groot succes, maar de tafel kan de hitte niet aan en kan na afloop bij het grof vuil. Het ongeluk geeft de Soubras het idee om zelf een grill te ontwerpen. Eentje die je altijd en overal mee naartoe kunt nemen. Ze roepen hulp in van de professionele industriële ontwerpers van Flex Design uit Delft, en samen ontwikkelen ze UNA Grill.

Het is een elegant en vernuftig dingetje. De onderdelen vouwen gemakkelijk in en uit elkaar, en je kunt hem op verschillende manieren opzetten. Op tafel kan hij zonder gevaar voor brandplekken. De grillplaat is omkeerbaar, en heeft aan één kant uitsparingen om kebabs en sateetjes te grillen zonder dat ook de stokjes verkolen. Superslim. Als je klaar bent vouw je hem weer makkelijk in elkaar. Meneer brandde zich daarbij geen één keer. Je zou hem dan zelfs direct aan het leren handvat kunnen meenemen, maar hij vreest dat je dan toch een spoor van gloeiende as achterlaat. Hij kan eenvoudig helemaal uit elkaar worden gehaald, en dan zo in onderdelen in de vaatwasser. Voor een BBQ met hele gezin of een paar vrienden is hij wel wat klein. En, het blijft natuurlijk een apparaat om casual op te grillen: een sateetje, worstje en biefstukje op het strand of in het park. Je Green Egg of Bastard zal hij niet vervangen.

Binnenkort te koop via: http://www.unagrill.com/ voor €149.-

Geef een reactie