boodschappen, Wateetons Testkeuken, workshops, worstbijbel |

WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (4) – De Silvercrest vleesmolen

Deze hele week geeft Meneer Wateetons tips voor producten uit de Lidl-shop. Wegens fanboyschap, en meer van zulks. Hij heeft geen zakelijke banden met de Lidl en zijn mening is de zijne. Volgende week schrijft hij weer gewoon over bloed, ingewanden en extraslijmerige trekdropyoghurt.

De stappen op het worstmakerspad zette Meneer met Charlotte, zijn voor een paar euro op Marktplaats gekochte stemmig vintage gekleurde eerste liefde. Met deze gehaktmolen, slechts 6 jaar jonger dan Meneer zelf, draaide hij in 2007, zijn eerste te worst (“te droog, te zout”). Zij heeft het verschijnen van Over Worst een paar jaar later niet mogen meemaken. Vervangen door een nieuwer, glimmender exemplaar. Van de Lidl. Het complete iconische worstboek schreef hij met een gietijzeren handmolen van Marktplaats en een elektrische molen van de Lidl. Deze. En vooruit, Alfred aan zijn zijde. Voor een computer had hij nog geen geld.

Die Lidl gehaktmolen, die altijd naamloos is gebleven, is inmiddels ook ter ziele. Niet door wanprestatie, maar doordat Meneer – do as I say don’t do as I do (bis) – dacht zijn vlees wel aan te kunnen stampen met de achterkant van een pollepel. Krak zei de pollepel, en het mechaniek. Was dat niet gebeurd (of iets anders doms) dan had de Lidl gehaktmolen ook de Worstbijbel nog wel volgevet.

Wat zit erbij:

  • vulschaal
  • stopper
  • 3 gatenschijven (grof, middel, fijn)
  • vulhoorn
  • kebbe-opzetstuk
  • RVS gebakopzetstuk met 4 motieven

Die laatste twee krijg je vaak bij gehaktmolens, maar ik heb ze nog nooit gebruikt. De vulhoorn adviseer ik ook niet. Elke gehaktmolen draait eigenlijk net even te hard om ook mee te vullen. Maar dat geldt dus ook voor andere gehaktmolens. Koop liever een handstoppertje. En noem hem Alfred.

Is het de beste gehaktmolen op aarde? Nee. Is hij bedoeld voor de professionele worstmaker? Nee. Zijn er betere gehakmolens op de markt? Ja natuurlijk. Het is een prima apparaatje voor de budgetbewuste thuisworster dat doet wat het moet doen. Vlees malen. Klaar. Voor die 4 tientjes kun je je er echt geen buil aan vallen.


2 reacties op “WAAROM JE DEZE WEEK KOOKGADGETS MOET INSLAAN BIJ DE LIDL (4) – De Silvercrest vleesmolen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
23 mei
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

25 mei
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop feta maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

01 jun
Live online workshop vegan yoghurt maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

02 jun
Workshop Kop tot Staart Gans – Op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

08 jun
Live online workshop wecken en inmaken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 jun
Workshop worst maken – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

22 jun
Live online workshop ‘sous vide koken’ 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend