Over worst, van alles |

Meneer Wateetons vervult een liefste wens: salami leren maken

     

Meneer Wateetons krijgt wel vaker bijzondere verzoeken. Een grappige opdracht voor de ontvanger van een van zijn boeken of een zwoel voorstel in zijn oor na afloop van een workshop. Daar geeft hij natuurlijk graag gehoor aan. Want zo is meneer. Een gever. Het verzoek dat hij een paar weken geleden kreeg was wel het meest bijzondere ooit.

Make-A-Wish Nederland is op dit moment bezig met de liefste wens van een 8-jarige meisje. Zij is dol op Italiaanse salami en chipolata-worst en zou heel graag willen zien hoe dat gemaakt wordt.  Vanwege de chemokuren mag ze al een tijd geen salami eten. Maar volgende week is de laatste kuur en na 6 weken is haar weerstand dan weer op peil. Wilt u er aan meewerken om haar liefste wens te vervullen ?  Dat ze samen met haar ouders en zusje van 6 jaar naar Ransdorp komt en dat ze kan zien hoe salami gemaakt wordt en misschien haar eigen salami kan maken?”

Tegen zoiets moois zeg je geen nee.

Per roze limousine arriveerde de acht jarige dame en haar familie bij meneers workshoplocatie Boergondineren, nadat ze met veel feestelijk vertoon van school was gehaald om een clini-clown college te volgen en kleren te shoppen. In de limousine vertelde ze tegen haar moeder “ik hoop zo dat we naar een salamifabriek gaan”. Bij Boergondineren werd ze opgewacht door Meneer Wateetons, de Levende Salamifabriek™. Met een speciale worstschort aan gingen de zusjes aan het werk: malen, kruiden, kneden en knopen. Alle stappen van het worst maken werden doorlopen. Als speciale verrassing kwam Tattoo Bob het worstadagium M.E.N.G.K.O.U.D. op hun knokkels tatoeëren. Het feestvarken kreeg een diploma, t-shirt, boek én eigen gehaktmolen waarna ze werd verrast door een bezoek van haar vrienden en vriendinnen, neefjes en nichtjes en opa’s en oma’s. De rest van avond stond in het teken van spelen in de hooiberg, patatjes met zelfgemaakte worst eten en heel veel taart. Deze week stuurt meneer Wateetons haar zelfgemaakte salami’s op. Ze zijn heerlijk geworden.

Over Make-a Wish Nederland
Make-A-Wish Foundation International heeft als missie: ‘Het vervullen van de allerliefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensdreigende ziekte om daarmee een ervaring van kracht en blijdschap te creëren.’ Sinds de oprichting in 1980 zijn er internationaal meer 240.000 wensen vervuld. In Nederland zijn dat er inmiddels 7000. Er werken internationaal ruim 30.000 vrijwilligers om de wensen van kinderen in vervulling te laten gaan. Meneer was zeer onder de indruk van de inzet en de professionaliteit van de vrijwilligers. Hij was maar een klein onderdeel in deze fantastische, goed georganiseerde en volledige op het meisje gerichte wensdag die ze niet snel zal vergeten. Meer informatie over Make-a-Wish foundation vind je hier. Ook iets bijdragen? Ze zoeken vrijwilligers, en doneren mag natuurlijk altijd.

Foto’s zijn gebruikt met toestemming van Make-a-wish en ouders.


0 reacties op “Meneer Wateetons vervult een liefste wens: salami leren maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


nieuwe site wateetons

Nieuwe Wateetons site

In 2006 startte meneer Wateetons nietsvermoedend een culinair blogje. 15 jaar later bestaat het nog steeds, met 3000+ posts, 8 boeken, honderden workshops en één Meneer. En, een nieuw design dat beter recht doet aan de vele producten van Ome Meneer Wateetons.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp