Nee, je hoeft geen vocht toe te voegen – vissaus timelapse

Nee, je hoeft geen vocht toe te voegen – vissaus timelapse


Deze diashow vereist JavaScript.

Aankomende zondag 24 september geeft meneer op het ROTZOOI fermentatiefestival -dat hij organiseert samen met Christian Weij en Mirjam Veenman van Keukengeheim- een workshop vissaus maken. Ter voorbereiding maakte hij gisteravond nog even snel drie soorten vissaus, een met ansjovis, een met sardines en een met inktvis. Ja, dat kan ook. Rijkelijk laat natuurlijk, aangezien een beetje vissaus zes maanden moet staan. Maar deze verse visjes zien er altijd zo mooi uit en natuurlijk heeft meneer – heersen is vooruitzien- ook vissaus van zes en achttien maanden oud klaar staan.

“Moet er dan geen vocht bij?” vraagt men hem vaak als hij slechts een paar handen zout bij de ansjovis werpt. “Nee hoor, kijk maar” en dan wijst meneer de vragensteller op deze vannacht gemaakte timelapse die een periode van 10 uur bestrijkt.

  1. 13
    Remi Klaui

    Doe de ansjovis eens in een eikenhouten vat en vang het vocht op.
    het kuuren van ansjovis is zo makkelijk, het vocht moet je niet weggooien maar opvangen. Om de eiwitten te scheiden van het vocht kun je het het beste pasteuriseren en filteren door een kaasdoek of zo. Prima vissaus hou je dan over.
    Absoluut geen vocht toevoegen.

Geef een reactie