Cadeautjes, cacaoleed en De Blije Boterham

Cadeautjes, cacaoleed en De Blije Boterham


Meneer heeft echt wel een fijne jeugd gehad, maar hij zwoer bij het uitvliegen naar De Grote Stad nooit meer goedkope chocoladevlokken te eten. Het is een rebel hoor. Jaren later bleek trouwens dat alle drie zijn zussen zich precies hetzelfde hadden voorgenomen. #mechocatoo

Zoals dat gaat probeert meneer nu krampachtig dochter Wateetons zijn vroegkinderlijke vlokleed te besparen door haar alleen het lekkerste en meest luxe brood en beleg te serveren. Van de weeromstuit prefereert zij het allergoedkoopste plaatbruin en zucht ze diep als meneer weer met zijn gefermenteerde Franse boerderijboter aankomt en trekt een kuipje halvarine open. Een kamptrauma is er niks bij.

Afgelopen week trof meneer drie potjes nieuw broodbeleg in de postbus. Van de Blije Boterham:

Op dit moment is het aanbod aan boterhampasta’s erg saai. Het zijn voornamelijk varianten van chocolade, speculoos en pindakaas. Daarom hebben wij als gezin De Blije Boterham opgericht. Wij willen ontbijten weer leuk maken met verrassende en lekkere smaken boterhampasta. Zodat uw kinderen goed ontbijten en zo weer klaar zijn voor een nieuwe dag!

Zou dit broodbeleg de verstoorde ontbijtrelatie van meneer en dochter Wateetons kunnen redden?

De foto spreekt boekdelen: een smaak was favoriet in huize Wateetons. Dochter Wateetons over de Smeuïge Muisjespasta: “Oh my gooood [ze is dertien] deze pasta is voor mij gemaakt!”. Meneer, die inmiddels helemaal geen brood of vlokken meer eet werd daarentegen regelmatig met zijn vinger in de Romige Kokos aangetroffen. Want als je alleen maar een vinger neemt, dan telt het niet, kilocalorietechnisch. Zij vonden elkaar in de Stroopwafel Caramel: “iets te veel caramel” oordeelde dochter Wateetons. Meneer knikte instemmend, waarna ze elkaar in de armen vielen.

De blije Boterhampasta’s zijn te koop bij Albert Heijn. Er bestaat ook nog een vierde smaak: Romige Speculaas.

 1. 5
  Moeder Wateetons

  Een mens moet wat bij zo’n tafel vol hongerlappen. Twee volle karren tegelijk bij de Aldi. Waaronder tien pakken melk. En goedkope vlokken ja. Dat trauma zal blijven.

 2. 8
  Suus

  Zou je er ook lekker mee kunnen bakken? Als vulling in taarten, cupcakes, muffins of brownies. Hmmm, proberen waard.
  Enuh, goedkope chocoladevlokken zijn echt vies. Ze mogen niet voor niets geen chocoladevlokken heten, maar een variant op cacaofantasie…

 3. 9
  esther

  Onze (lees: vooral mijn) topfavoriet is nog steeds de chocopasta van meneer: 50 boter, 100 pure chocola en 125 ml gecondenseerde melk. Snufje zout; aanvullend smaakje naar keuze. Simpel en goddelijk. Maar inderdaad: mijn dames eten stiekem liever duo penotti. Ook een in de catagorie goedkope vlokken. Brrr….

Geef een reactie