Meneer proeft: de pittige HEMA rookworst

Meneer proeft: de pittige HEMA rookworst


Deze diashow vereist JavaScript.

Pittig
De rookworst is één van de populairste HEMA producten. De winkelketen heeft de rookworst al sinds de jaren 30 in het assortiment. Nu is er, voor zover meneer weet, voor het eerst een tweede variant in het assortiment opgenomen, naast de rookworstchips en de rookworstvlaai dan, de pittige HEMA rookworst.  Beide worsten worden volgens de Hema gerookt op eiken- en beukenhouten snippers. Het verschil met de reguliere rookworst zit ‘m in de ingrediënten. Voor de pittige variant zijn meer specerijen gebruikt, die zorgen voor de extra, u raadt het, pit. 

Meneer kocht er maar eentje. Bij zijn HEMA kon hij geen halve uit de kookketel krijgen, alleen een complete voor thuis. De worst lijkt op het oog wat meer zwarte peper te bevatten en in de snede zie je duidelijk rode peper zitten. De rookgeur is goed aanwezig en hoewel meneer best gelooft dat hij daadwerkelijk gerookt is zien het touwtje en de clipjes waarmee die aan de worstuiteinden bevestigd is er opmerkelijk schoon en ongerookt uit. De smaak is zoals je hem verwacht: HEMA rookworst (waar, buiten altijd iets zuur, niet zo veel mis mee is is) met een klein rood pepertje. Laten we zeggen, een pittige HEMA rookworst. 

Tijdelijk verkrijgbaar
Van 16 oktober t/m 5 november, 20 november t/m 3 december en in 2018 van 19 februari t/m 3 maart.

Bonus: speciaal voor u geselecteerde persberichtproza:

” Aan de knapperige korst buitenkant is natuurlijk niks veranderd en ook blijft de worst heerlijk sappig.”

“De pittige rookworst wordt – net als de andere HEMA rookworsten –  op traditionele wijze met de hand geproduceerd, met alleen puur kwaliteitsvlees.

pssst. Meer over rookworst op wateetons.com.

psst. psst. Zelf rookworst leren maken doe jij op de workshop worst maken van Meneer Wateetons.

Geef een reactie