Kookboeken 7-daagse: twee verkiezingen en een meneer in Scheltema op 11-11

Kookboeken 7-daagse: twee verkiezingen en een meneer in Scheltema op 11-11


Dit jaar vindt de Kookboeken7daagse plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 november. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, (kook)boekhandels en warenhuizen is er van alles te doen rondom kookboeken. Je kunt er auteurs ontmoeten, er zijn speciale kookboekenworkshops, een Foody Festival, symposia en veel proeverijen. 

Kookboekengeschenk

Bij deelnemende (kook)boekwinkels kun je voor de allereerste keer een Kookboekengeschenk® cadeau krijgen. Een geschenk, getiteld Smaakmakers met recepten van onder andere Yvette van Boven, Onno Kleyn, Niven Kunz en Sergio Herman. Je krijgt het bij aankoop van €19,50 aan kookboeken.

Twee x verkiezing: Kookboek van het Jaar en Gouden Kookboek

Er zijn twee kookboek van het jaar-esque verkiezingen: de bekende Kookboek van het Jaar verkiezing, waarvoor dit jaar zijn genomineerd: 

Vertaald

De uitslag is op vrijdag 10 november. Je kunt stemmen voor de publieksprijs.

Daarnaast is er de nieuwkomer het Gouden Kookboek, georganiseerd door door Stichting CPNB. De genomineerden zijn: 

Meneer Wateetons
Uw aller meneer is met Over Drank voor geen van beide prijzen genomineerd. Hij troost zich maar met met de woorden van Hennie Huisman, het feit dat hij een heel kleine bijdrage heeft mogen leveren aan De Vleesbijbel en dat hij het Gouden Kookboek aan elkaar mag praten en dat kan aanwenden om zichzelf spontaan toch een prijs toe te kennen. Op 11 november is hij de hele middag bij boekhandel Scheltema in Amsterdam om te vertellen over fermenteren en dingen te laten proeven. 

 

 

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie