Vinex-survival (2): pannenkoeken

Vinex-survival (2): pannenkoeken


Deze diashow vereist JavaScript.

Met minimale middelen tot je beschikking, laten we zeggen een Pools vakantie-appartement, word je gedwongen je creativiteit aan te spreken: Vinex-survival. Vandaag deel 2.

Vinex-survival pannenkoeken

Materialen:

  • een fornuis met minimaal 1 pit
  • een pan van enige soort

Ingrediënten (allen te jatten uit de gemeenschappelijke keuken van je AirBnB, of achterover te drukken tijdens het ontbijtbuffet of bij de lokale benzinepomp of koffiewinkel)

  • bloem
  • olie
  • yoghurt, kefir of bier met nagisting op fles
  • zout
  • melk
  • suiker, jam, stroop of honing

Bereiding

Meng melk en bloem en een snufje zout en een zakje suiker, klopt goed los met een vork zodat er geen klontjes meer in zitten. Het moet de dikte van – laten we zeggen- pannenkoekbeslag hebben. Voeg een eetlepel van je starter naar wens toe. Zonder is het maar een flauwe bedoening. Elk geeft een eigen smaak. Gebruik van het bier liefst de prut die op de bodem ligt. Kefir geeft zowel een mild zure smaak als enige luchtigheid. De suiker is pokon voor de bacteriën en gisten. Laat afgedekt bij de verwarming minimaal een nacht fermenteren. Meng nog even goed door en bak in een steelpannetje of wat je ook maar tot je beschikking hebt. Gebruik ruim olie of boter om aanbakken te voorkomen. Gebruik het restant suiker, stroop of honing om je pannenkoeken op smaak te brengen.

Geef een reactie