Uitbenen van een lam in vier filmpjes

Uitbenen van een lam in vier filmpjes


Afgelopen zaterdag organiseerde uw meneer weer zo’n fijne Kop tot Staartworkshop. Dit keer met een Piétrain varken van Hardebol uit Middelie. Geloof me, een mooier leven kan een varken niet hebben. Ze zijn te koop bij Slagerij Ten Wolde of natuurvlees.nl. Michael ‘the meat cave‘ Keur beende het vaardig voor ons uit waarna de deelnemers aan de slag gingen met het maken van ham, paté, worst, ribs, zure zult, schnitzel, rollade en dit keer zelfs een geweldige boerenleverworst. Topdag.

Ooit organiseerde meneer ook een Kop tot Staart lam. Dat was een geweldige ervaring. Hij zou het eigenlijk nog eens moeten doen. Gelukkig is er tot die tijd het onvolprezen Foodtube. Daar is het hele proces van uitbenen van een lam te zien in vier delen. Schenk een kop koffie in, meld je ziek, doe de gordijnen dicht en leer en geniet.

Via https://www.gastropedia.nl/artikel/lam-heel/

ps en een lam extraatje van Demoslager

Geef een reactie