cadeautjes, filmpje, Over Drank, zelf maken |

Timelapse: snippers DIY houtlagering

Het zal waarschijnlijk bij toeval ontdekt zijn dat drank bewaard en vervoerd in houten tonnen er lekkerder uitkwam dan het erin ging. Zo gaan die dingen. Dat lekkerder worden komt doordat stoffen in het hout de geur en smaak van de drank beïnvloeden. Ze worden vaak omschreven als kokos, kruidnagel en vanille. Eikenhouten vaten zijn niet goedkoop. Als je die uitgemolken en beschimmelde tuincentrumexemplaren negeert kost een standaardmaat vat je zo 500 euro. De kosten zijn niet je enige probleem: die standaardmaat is 225 liter. Gelukkig is er een oplossing voor de krappe beurs cq kruipruimte: houtsnippers. Eenvoudig te krijgen en bovendien snel effect. Je haalt ze gewoon bij brouwwinkels, of desnoods de barbecueafdeling van het tuincentrum of de kookwinkel waar ze worden verkocht om op te roken. Er zijn ook verhakselde sherry, port en whiskyvatensnippers op de markt. 

Dit schreef meneer in Over Drank (2016). Best een leuk boek eigenlijk. Enkele weken geleden krijg hij een mailtje over ‘snippers’, een subprojectje van de designers van spek.amsterdam. Of meneer zin had om hun flesjes met versnipperde houtvaten te proberen in de smaken rum en whisky. Drank naar keuze erbij en wachten maar. Leuk idee. En even wachten, dat betekent bij Meneer Wateetons altijd: Timelapse!

315 uur en 1891 frames later had hij twee flesjes gekleurde drank.  Eigenlijk moeten ze langer staan, een week of 8 minimaal. De smaak kon nog wel wat dieper. Maar de schoonmaakster eist dat meneer zijn dressoir vrij maakt om te poetsen. De drank met whisky snippers had een onaangenaam bittertje, die met rum was al wel lekker. Meneer laat ze, buiten het zicht van de camera nog een paar weken op kleur en smaak komen.

Snippers -gin, rum en whisky. €12,50 per fles. Zelf drank toevoegen.


0 reacties op “Timelapse: snippers DIY houtlagering
  1. Ik heb al eerder commentaar gegeven op dit soort marketing/designerbureau projectjes, dus laten we het er maar op houden dat ik niet de doelgroep ben. Maar ik blijf me verbazen dat men 12,50 voor een glazen fles en een handje houtsnippers durft te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend