boodschappen |

Meneer maakt meuk: rijke roerbak risotto

De zes kookboeken op zijn naam en het foodwriter op zijn visitekaartje ten spijt kan meneer de Xenos niet passeren zonder even in de uitverkoopbak te kijken. Mislukte sausjes, geflopte chips en glanzende e-nummerbommetjes die zelfs in de Oekraïne van de markt moesten, meneer is er dol op. Een culinair gutmensch met een ranzig randje.  

Onlangs trof hij dit verukkelijke pauper pareltje. Nog niet in de uitverkoop – maar meneer heeft een neus voor Xenos potentie: 4 minuten Rijke Roerbak Risotto. 

Risotto. In 4 minuten! Door te roerbakken! In de hapjespan natuurlijk, dé go-to keukentool voor alle dingen meuk. Hoe krijgt Lassie dit voor elkaar, vraagt u? “De licht gepofte korrel van Rijke Roerbak Risotto (Meneer trilde nog minuten na van dit alliteratieorgasme) heeft maar 4 minuten nodig”.

Het is ricecrispy risotto. Bril-jant. 

Een blik in de zak leert dat de korrels inderdaad gepoft zijn. Luchtige rijstbolletjes, die ook uit het vuistje best prima te eten blijken. Dan proef je dat ze bovendien voorzien zijn van een heerlijke cup-a-soup achtige bouillon-laag. Volgens de ingrediëntendeclaratie krijg je er ook gratis melk, room en zonnebloemolie bij. Je waant je in Italië.

Meneer maakte de ricecrispy risotto volgens de instructies. Inderdaad had hij binnen vijf minuten een bord op tafel. De rijst was zacht, en ook wel een beetje romig cq plakkerig. Maar het was een rare zachtheid, die van een leeggelopen fietsband. Of – bij gebrek aan een beter beeld – vochtig geworden rice crispies. 

“Snel, makkelijk en heerlijk romig, succes verzekerd!” jubelt Lassie. Geen woord van gelogen. Meneer zat te kirren achter zijn dampende bordje om zoveel heerlijke foutheid en raspte er een beetje cheddar over.

 


0 reacties op “Meneer maakt meuk: rijke roerbak risotto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 feb
Live online workshop “mosterd maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend