Meer culatello, of: meneer vult een blaas

Meer culatello, of: meneer vult een blaas


Een poosje geleden gaf meneer openheid over de perikelen rond zijn blaas. Hij wordt een dagje ouder en we kennen elkaar inmiddels ook al wat langer. tl;dr: een koelkast vol vries en pis.

We zijn ettelijke weken verder. Meneer is ondertussen vriendjes geworden met internationaal ingewanden verwerker CTH en kreeg van hen voor zijn verjaardag een emmertje zeugenblazen en 32 kaarsjes. Zeugen zijn in de varkensindustrie de moederdieren die dus ouder en dus groter en dus ruimblaziger worden. De culatello-vraag is echter: past er 5 kilo vlees in?

U ziet het in het volgende filmpje.

  1. 1
    Erik

    Ik weet niet precies wat een culatello is en hoe die gegeten en aangesneden gaat worden, maar is het niet heel erg onhandig dat de Coburger die ín de opgebonden blaas zit, ook nog opgebonden is?

  2. 2
    Meneer Wateetons

    Ik zit daar ook een beetje mee eerlijk gezegd, Erik. Ik weet dat de ham wordt opgebonden en gepekeld en vervolgens na het pekelen in de blaas gaat. Ik kan nergens vinden of het touw er dan nog op zit. Zonder touw valt de ham mogelijk weer open en is hij of moeilijker in de blaas te krijgen of komt er lucht ‘in’ de ham, vreesde ik. Het wordt uiteindelijk een soort ham en je eet hem dus als een ham, ik geloof dat bij het aansnijden de buitenkant niet wordt gegeten. Dat beetje touw krijgen we dus wel weg.

Geef een reactie