De schokkende waarheid over Kitkat

De schokkende waarheid over Kitkat


We kennen de krokante chocoladewafels allemaal. Vier stuks in pakje zodat je het gevoel hebt dat je lekker veel krijgt. Met die bevredigende breuk en lekkere crunch. In Nederland zie je vooral de bekende chocoladeversie, maar er bestaan meer dan 200 smaakvarianten (waaronder sojasaus en crème brûlée) en andere vormen dan de quatkraak. 

Vanochtend leerde meneer iets schokkends over deze trouwe chocosnack. Het laagje chocolade tussen de wafels van de kitkats -waar hij tot 2 uur geleden nooit een gedachte aan had gewijd – bestaat uit hun lichamelijk beperkte broertjes. De chocowafels met een weeffoutje worden vermalen tot een pasta, die vervolgens tussen de wafels van de wel geslaagde kitkats belandt. Der Unterkats. Meneer weet niet of hij geschokt of verheugd moet zijn. Hij weet in ieder geval iets dat hij gisteren nog niet wist. En meer kennis is altijd goed. Or is it?

Hij las het op Mental Floss die het weer geleerd hadden uit een aflevering van BBC’s In the Factory over chocolade.

Geef een reactie