Ondertussen ook Ikea aan de vegetarische worst

Ondertussen ook Ikea aan de vegetarische worst


Met 12 doosjes ziploczakken onder zijn arm liep meneer Ikea weer uit, de hotdogs, Zweedse ballen en softijs negerend. Zijn ruggengraat is van hetzelfde materiaal als zijn sixpack. Tevens: goedkoop is niet altijd lekker (zij het meestal wel).

Zijn blik werd echter getrokken door een uitbreiding van het vertrekassortiment: een veggiedog. Je zou denken dat hij van het doggiedebacle van de dag ervoor had geleerd maar 2 seconden later verruilde hij zijn karretje en stalen ruggengraat voor een plaatsje in de rij.

Voor 1 euro 60 (!) mocht hij zich de trotse eigenaar van zowel een veggie als een controledog noemen, alsmede een aanzienlijke berg uitjes, augurk en sausjh.

De naam van de veggiedog blijkt de lading te dekken. Het is een hotdog gemaakt van groenten. Herkenbare groenten. Langwerpige aan elkaar geplakte groenten. Meneer meende linzen, paprika en boerenkool te herkennen. Een groenteburger uit oertijd der vleesvervangers, maar dan in worstvorm. Smaak herkende hij wat minder, umami en bite konden beter. Maar verder best te eten. Een prima pretentieloos groentehondje zonder roock, knakaspiraties, faux vlees, kots, of treindrang. Vanaf 50 cent.

  1. 2
    reactie via Facebook

    En gewoon old skool 50 cent, net als de normale. Ik vind het een leuke ontwikkeling. Overigens zag ik dat ze bij Ikea in Zweden de ijsjes nu vegan verkopen.. van soja, dat dan weer wel.

  2. 4
    reactie via Facebook

    Ik vind hun veggie balletjes ook zeer eetbaar en met verfrissende combinaties – geen louter vervanging want dat zou tegenvallen, maar een andere maaltijd.

Geef een reactie