Chips van de week: Sensations Sweet Wasabi Ginger

Chips van de week: Sensations Sweet Wasabi Ginger


Nee Meneer. De Sensations chips zijn geen importchips waar je duur geld voor moet betalen. Zo veel was hem nu duidelijk. Gewoon van Lays – dat tot 2001 Smiths heette, weet u nog wel? – en gewoon te koop in de supermarkt. Maar zijn ze ook lekker? Vriendin Wateetons – bijzonder hoogleraar in de chipsologie aan de Universiteit van Mainz – kocht een zak Lays Sensations Wasabi Ginger. Sweet Wasabi Ginger om precies te zijn.

Wat zit erin?

Aardappelen, olie en ‘wasabi en gembersmaak’ die dan weer voornamelijk bestaan uit suiker en sojasaus, wat generieke smaakmakers als uien- en knoflookpoeder en een frietseltje gember en wasabi(poeder). Meer sojasauschips eigenlijk dan ginger wasabi. Of meer suikerchips, welbeschouwd. Het is dan ook Sweet Wasabi Ginger. 

Hoe smaken ze

De chips zijn iets dikker gesneden dan de reguliere Lays’ chips. Meneer houdt daarvan. Het kan hem niet dik genoeg. Een gefrituurde aardappelbalk zou hem in coma brengen. Bij de eerste hap vond hij de smaak wat tegenvallen. Hij had op meer wasabipit gehoopt. Maar “als je hem even laat liggen dan komt hij wel door” tekende hij op uit de mond van dr. Chipskie. Dat klopt. Mindfull eten voor een licht tartende tong tinteling dus. Sweet zijn ze ook zeker, maar de gember terugvinden kostte hem en de professor wat moeite. Best een aardig chipje. Wat minder bijzonder dan ze pretenderen, net zoals de andere geproefde Sensations maar zeker niet vies.

“Er hangt nog een stuk in je baard”. Dat mogen jullie quoten, Lays.

Sensations Sweet Wasabi Ginger
€1,45 in de supermarkt
Kraak: 7,5
Smaak: 7,5

Meer chips van de week.

  1. 1
    reactie via Facebook

    Onze mening :
    Je proeft de gember nauwelijks en hij is redelijk “zoetig” van smaak idd…. je proeft de wasabi maar mist de pit(tigheid). Niet echt spannend

Geef een reactie