Over Rook, worstbijbel |

Meneer eet uit in Praag

Uw globetrotter was een paar dagen in Tsjechië. Gewoon, voor de leuk. Beetje wandelen, eindelijk eens tijd om Doom VFR uit te spelen en chips te eten. Terug reisde hij via Praag waar hij te veel geld betaalde voor een portie houtgerookte ham – wel zeer instagramwaardig overigens– en twee lokale hotspots bezocht.

Lokál

Eenvoudig eten in Oostblok ambiance. Niet direct de meest aantrekkelijke aanprijzing, en meer is het ook echt niet. Toch was meneer gelijk verliefd. Houten tafels, harde stoelen, hoge plafonds en vitrage voor de ramen en op de kaart bier, worst, zuurkool, soep en brood in verschillende combinaties. Het bier is zelfgebrouwen, de worsten komen uit de eigen slagerij. Donderdagmiddag: ramvol. En niet alleen met vervelende meneertypes die elke mosterdklodder op instagram zetten, maar gewoon, iedereen. Er zijn vijf Lokáls in Praag.

Naše maso

Twee stappen naast Lokál Dlouhááá vind je Naše maso, een slagerij. Wederom. Donderdagmiddag, ramvol. In het rechterdeel van de toonbank worsten, nog meer worsten en wat worst en op links high end steaks, en andere luxe vleesproducten. Het merendeel van de klanten at er echter een broodje tartaar, beenmerg of dry aged hamburger. De slagerij achter de koelvitrine was niet verstopt maar tot en met het voorraadhok van glas. Niet alleen de obligate dry-age kast maar uitbenen, charcuterie maken, worst stoppen, alles was zichtbaar vanaf de straatkant. Meneers zou er een hele dag met zijn neus voor het raam kunnen staan. Naše maso biedt een slager-experience zoals hij hem nog nergens gezien heeft in Nederland. Maar voor een half onsje achterham en een speklapje moet je er niet zijn. 

Beide tenten komen overigens uit dezelfde (hele grote) koker. 


0 reacties op “Meneer eet uit in Praag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Smokeset voor Fernus nu beschikbaar

In het introductiefilmpje van de Fernus pizzoven dat ik ongeveer een jaar geleden maakte kondigde ik aan dat hij uitgebreid zou worden met een Smokeset, zodat je Fernus ook zou kunnen gebruiken om te roken. Nu is de Smokeset dan eindelijk beschikbaar.


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
01 feb
Live online workshop “mosterd maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend