Over Rook, worstbijbel |

Meneer eet uit in Praag

Uw globetrotter was een paar dagen in Tsjechië. Gewoon, voor de leuk. Beetje wandelen, eindelijk eens tijd om Doom VFR uit te spelen en chips te eten. Terug reisde hij via Praag waar hij te veel geld betaalde voor een portie houtgerookte ham – wel zeer instagramwaardig overigens– en twee lokale hotspots bezocht.

Lokál

Eenvoudig eten in Oostblok ambiance. Niet direct de meest aantrekkelijke aanprijzing, en meer is het ook echt niet. Toch was meneer gelijk verliefd. Houten tafels, harde stoelen, hoge plafonds en vitrage voor de ramen en op de kaart bier, worst, zuurkool, soep en brood in verschillende combinaties. Het bier is zelfgebrouwen, de worsten komen uit de eigen slagerij. Donderdagmiddag: ramvol. En niet alleen met vervelende meneertypes die elke mosterdklodder op instagram zetten, maar gewoon, iedereen. Er zijn vijf Lokáls in Praag.

Naše maso

Twee stappen naast Lokál Dlouhááá vind je Naše maso, een slagerij. Wederom. Donderdagmiddag, ramvol. In het rechterdeel van de toonbank worsten, nog meer worsten en wat worst en op links high end steaks, en andere luxe vleesproducten. Het merendeel van de klanten at er echter een broodje tartaar, beenmerg of dry aged hamburger. De slagerij achter de koelvitrine was niet verstopt maar tot en met het voorraadhok van glas. Niet alleen de obligate dry-age kast maar uitbenen, charcuterie maken, worst stoppen, alles was zichtbaar vanaf de straatkant. Meneers zou er een hele dag met zijn neus voor het raam kunnen staan. Naše maso biedt een slager-experience zoals hij hem nog nergens gezien heeft in Nederland. Maar voor een half onsje achterham en een speklapje moet je er niet zijn. 

Beide tenten komen overigens uit dezelfde (hele grote) koker. 


0 reacties op “Meneer eet uit in Praag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Festival van de slager: masterclass Erik Waagmeester en Meneer Wateetons

Leer een varken uitbenen! Van 17 tot en met 22 april is het de Week van de Slager. Met maar liefst 3x Erik Waagmeester en Meneer Wateetons: live masterclass varken uitbenen en twee challenges.


Smokeset voor Fernus nu beschikbaar

In het introductiefilmpje van de Fernus pizzoven dat ik ongeveer een jaar geleden maakte kondigde ik aan dat hij uitgebreid zou worden met een Smokeset, zodat je Fernus ook zou kunnen gebruiken om te roken. Nu is de Smokeset dan eindelijk beschikbaar.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp