Meneer eet uit in Praag

Meneer eet uit in Praag


Uw globetrotter was een paar dagen in Tsjechië. Gewoon, voor de leuk. Beetje wandelen, eindelijk eens tijd om Doom VFR uit te spelen en chips te eten. Terug reisde hij via Praag waar hij te veel geld betaalde voor een portie houtgerookte ham – wel zeer instagramwaardig overigens– en twee lokale hotspots bezocht.

Lokál

Eenvoudig eten in Oostblok ambiance. Niet direct de meest aantrekkelijke aanprijzing, en meer is het ook echt niet. Toch was meneer gelijk verliefd. Houten tafels, harde stoelen, hoge plafonds en vitrage voor de ramen en op de kaart bier, worst, zuurkool, soep en brood in verschillende combinaties. Het bier is zelfgebrouwen, de worsten komen uit de eigen slagerij. Donderdagmiddag: ramvol. En niet alleen met vervelende meneertypes die elke mosterdklodder op instagram zetten, maar gewoon, iedereen. Er zijn vijf Lokáls in Praag.

Naše maso

Twee stappen naast Lokál Dlouhááá vind je Naše maso, een slagerij. Wederom. Donderdagmiddag, ramvol. In het rechterdeel van de toonbank worsten, nog meer worsten en wat worst en op links high end steaks, en andere luxe vleesproducten. Het merendeel van de klanten at er echter een broodje tartaar, beenmerg of dry aged hamburger. De slagerij achter de koelvitrine was niet verstopt maar tot en met het voorraadhok van glas. Niet alleen de obligate dry-age kast maar uitbenen, charcuterie maken, worst stoppen, alles was zichtbaar vanaf de straatkant. Meneers zou er een hele dag met zijn neus voor het raam kunnen staan. Naše maso biedt een slager-experience zoals hij hem nog nergens gezien heeft in Nederland. Maar voor een half onsje achterham en een speklapje moet je er niet zijn. 

Beide tenten komen overigens uit dezelfde (hele grote) koker. 

Geef een reactie