Over Rook, worstbijbel |

Meneer eet uit in Praag

Uw globetrotter was een paar dagen in Tsjechië. Gewoon, voor de leuk. Beetje wandelen, eindelijk eens tijd om Doom VFR uit te spelen en chips te eten. Terug reisde hij via Praag waar hij te veel geld betaalde voor een portie houtgerookte ham – wel zeer instagramwaardig overigens– en twee lokale hotspots bezocht.

Lokál

Eenvoudig eten in Oostblok ambiance. Niet direct de meest aantrekkelijke aanprijzing, en meer is het ook echt niet. Toch was meneer gelijk verliefd. Houten tafels, harde stoelen, hoge plafonds en vitrage voor de ramen en op de kaart bier, worst, zuurkool, soep en brood in verschillende combinaties. Het bier is zelfgebrouwen, de worsten komen uit de eigen slagerij. Donderdagmiddag: ramvol. En niet alleen met vervelende meneertypes die elke mosterdklodder op instagram zetten, maar gewoon, iedereen. Er zijn vijf Lokáls in Praag.

Naše maso

Twee stappen naast Lokál Dlouhááá vind je Naše maso, een slagerij. Wederom. Donderdagmiddag, ramvol. In het rechterdeel van de toonbank worsten, nog meer worsten en wat worst en op links high end steaks, en andere luxe vleesproducten. Het merendeel van de klanten at er echter een broodje tartaar, beenmerg of dry aged hamburger. De slagerij achter de koelvitrine was niet verstopt maar tot en met het voorraadhok van glas. Niet alleen de obligate dry-age kast maar uitbenen, charcuterie maken, worst stoppen, alles was zichtbaar vanaf de straatkant. Meneers zou er een hele dag met zijn neus voor het raam kunnen staan. Naše maso biedt een slager-experience zoals hij hem nog nergens gezien heeft in Nederland. Maar voor een half onsje achterham en een speklapje moet je er niet zijn. 

Beide tenten komen overigens uit dezelfde (hele grote) koker. 


0 reacties op “Meneer eet uit in Praag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


nduja van de xenos

Haast je: ‘nduja is nu te koop bij de Xenos

‘Nduja. We hebben er hier ter plaatse vaker over verhaald. Het is de gedroogde smeerworst uit de krochten van de hel. Een foodhype zelfs. Hij komt uit Calabrië, Italië en is hier en daar te koop bij gespecialiseerde (online) delicatessewinkels. En sinds kort dus ook bij…. de Xenos.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend