boodschappen, Chips van de week |

Chips van de Week: Lays Strong

Meneer is een weekje in Tsjechië. Voor de leuk. Pec pod Snezkou om precies te zijn, aan de voet van de hoogste berg van het land, de Snezka. Waarbij ‘hoogste’ een kilometer of twee is dus hij heeft zijn klimspullen thuis gelaten. Of in de winkel, feitelijk.

Het dorpje telt één supermarkt waar meneer bij aankomst direct dook op het grote assortiment worst (de topper: 4 worsten in een blok aspic) en vriendin Wateetons op de chips. Zo kunnen we de kilometer zakelijk aftrekken. Je weet tog.

De hele wereld is één geworden, met dezelfde Facebook, Twitter en Youtube maar het aanbod in chips is nog opvallend gevarieerd. Zelfs de grote merken bieden per land of regio een ander assortiment. Zo kochten uw highbrow foodaffionado’s in Tsjechië Lays Strong – Cheese – Jalapeño.

‘Real potatoes – Strong flavors’ ronkte de ondertitel. Toch eens op andere zakken Lays kijken, waar hun chips normaal dan van gemaakt worden. Of er daadwerkelijk real potatoes in de Strong chips zaten kan meneer niet met zekerheid zeggen omdat de ingrediëntendeclaratie in het EE, LV, LT, H, CZ en SK staat aangegeven. Geen NE en EN. Duidelijk niet voor die watjes uit het westen dus, deze chips. Het plaatje op de voorkant deed overigens niet echt denken aan jalapeños, die zijn meestal wat stomper en boller dan deze stockchillies.

Hoe smaken ze?

Een spontaan “wauw” was het eerste wat vriendin W uitte toen ze de ribbelchips in de mond nam. “Wow” riposteerde meneer met opgetrokken wenkbrauwen. Chips als deze willen qua pittigheid nog wel eens tegen vallen (I’m looking at you wasabi) maar de Strong chips doen hun naam eer aan, qua stronggebeuren. Een aangename brand verteerde beider tongen. “Deze doen echt wel iets met je” oordeelde vriendin W. Wel concludeert ze dat de naamgeving Jalapeños – Cheese meer gerechtvaardigd zou zijn dan andersom.  Qua aanwezigheid zowel als strongheid viel die laatste wel mee. Ook de chips zelf waren niet opvallend veel kauwbestendiger dan een gemiddeld exemplaar. Niet extra dik, extra geribbeld of gewapend.

Conclusie: een chipsvariant die zijn naam eer aan doet. 

Lays Strong – Cheese & Jalapeño
Smaak: 8
Structuur: 6

Er zijn nog veel meer smaken op de markt als Hot Chicken Wings, Hot Paprika, Chili & Lime, Wasabi. Meneer en vriendin gooien de laadruimte van de Wateetonsmobiel helemaal vol. OMG OMG er bestaat zelfs een variant droge worst. Alleen te koop in Rusland of voor $13 op Ebay

Meer chips van de week.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp