Tempeh torentjes

Tempeh torentjes


Over Rot ligt alweer twee boeken achter meneer, of drie zelfs als we nummer zeven die over twee weken ingeleverd moet worden meetellen. (#stress) Dat betekent niet dat meneer het fermenteren vergeten is. Het managen van microben is een van de gaafste culinaire technieken die er bestaat, waarmee je een ongekende palet aan nieuwe smaken en texturen kunt creëren.

In 2019 leert meneer het jullie weer graag tijdens zijn workshops fermenteren – (ook meerdaags voor koks en andere foodprofessionals trouwens of privé in jouw restaurant of voor jouw leerlingen).

Anyways, tempeh. Altijd vet. En het gave is dat het met elke boonsoort kan en de schimmels braaf elke vorm aannemen die je wilt. Meneer fermenteert ze graag in geperforeerde plastic disposables, zodat hij zal als handige burgers kan snijden. Manenwolfs pakt het zoals altijd nog wat slimmer aan en maakt gewoon een tempehworst en meneers tip voor een vegakerst: koop een kerstboomvormpje voor koekjes, vul hem met gekookte kikkererwten, ent met een tempehschimmel, laat in twee dagen groeien onder Indonesische omstandigheden en geef ze een tikje rook op de BBQ. Zo. Veel. Mogelijkheden. 

Meneer hartje fermenteren.

Handige links
Hier legt meneer het maken van tempeh nog een keertje uit op foodtube.nl Hier koop je de schimmel Rhizopus oligosporus, hier Over Rot en hier vind je meneers fermentatieworkshops

  1. 2
    reactie via Facebook

    Tempeh is geen voedsel. Ik eet echt bijna alles. Maar daar trek ik de grens. #stopverf #smerig #jaookopdemanierzoalsjijhetaltijdmaakt #jaikhebhetalgefrituurdgeprobeerd #mettomatensaus #nogsteedssmerig #bah

  2. 3
    Meneer Wateetons (via Facebook)

    Jongens, dat is nou precies het ding: tempeh ís niet lekker. Dat vindt iedereen. Maar dat komt vooral door die ellendige sojabonen.

Geef een reactie