Over Rot |

Tempeh torentjes

Over Rot ligt alweer twee boeken achter meneer, of drie zelfs als we nummer zeven die over twee weken ingeleverd moet worden meetellen. (#stress) Dat betekent niet dat meneer het fermenteren vergeten is. Het managen van microben is een van de gaafste culinaire technieken die er bestaat, waarmee je een ongekende palet aan nieuwe smaken en texturen kunt creëren.

In 2019 leert meneer het jullie weer graag tijdens zijn workshops fermenteren – (ook meerdaags voor koks en andere foodprofessionals trouwens of privé in jouw restaurant of voor jouw leerlingen).

Anyways, tempeh. Altijd vet. En het gave is dat het met elke boonsoort kan en de schimmels braaf elke vorm aannemen die je wilt. Meneer fermenteert ze graag in geperforeerde plastic disposables, zodat hij zal als handige burgers kan snijden. Manenwolfs pakt het zoals altijd nog wat slimmer aan en maakt gewoon een tempehworst en meneers tip voor een vegakerst: koop een kerstboomvormpje voor koekjes, vul hem met gekookte kikkererwten, ent met een tempehschimmel, laat in twee dagen groeien onder Indonesische omstandigheden en geef ze een tikje rook op de BBQ. Zo. Veel. Mogelijkheden. 

Meneer hartje fermenteren.

Handige links
Hier legt meneer het maken van tempeh nog een keertje uit op foodtube.nl Hier koop je de schimmel Rhizopus oligosporus, hier Over Rot en hier vind je meneers fermentatieworkshops


0 reacties op “Tempeh torentjes
  1. Jongens, dat is nou precies het ding: tempeh ís niet lekker. Dat vindt iedereen. Maar dat komt vooral door die ellendige sojabonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

“Maar kan ik ook wat met de overgebleven pekel van mijn groentefermentatie?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens Meneer Wateetons’ workshops (groente) fermenteren. Natuurlijk. Heel veel zelfs. Zoals pekeleieren maken. Lees verder voor het recept voor gefermenteerde hotsauce pekeleieren.


Fermenteren en wecken tijdens de tweede wereldoorlog in Groningen

Fermenteren tijdens de tweede wereldoorlog

Wat nu hip is, conserveertechnieken als fermenteren en wecken, was tijdens de tweede wereldoorlog bittere noodzaak. Deze foto illustreert dat prachtig en indringend.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend