Over Rot |

Tempeh torentjes

Over Rot ligt alweer twee boeken achter meneer, of drie zelfs als we nummer zeven die over twee weken ingeleverd moet worden meetellen. (#stress) Dat betekent niet dat meneer het fermenteren vergeten is. Het managen van microben is een van de gaafste culinaire technieken die er bestaat, waarmee je een ongekende palet aan nieuwe smaken en texturen kunt creëren.

In 2019 leert meneer het jullie weer graag tijdens zijn workshops fermenteren – (ook meerdaags voor koks en andere foodprofessionals trouwens of privé in jouw restaurant of voor jouw leerlingen).

Anyways, tempeh. Altijd vet. En het gave is dat het met elke boonsoort kan en de schimmels braaf elke vorm aannemen die je wilt. Meneer fermenteert ze graag in geperforeerde plastic disposables, zodat hij zal als handige burgers kan snijden. Manenwolfs pakt het zoals altijd nog wat slimmer aan en maakt gewoon een tempehworst en meneers tip voor een vegakerst: koop een kerstboomvormpje voor koekjes, vul hem met gekookte kikkererwten, ent met een tempehschimmel, laat in twee dagen groeien onder Indonesische omstandigheden en geef ze een tikje rook op de BBQ. Zo. Veel. Mogelijkheden. 

Meneer hartje fermenteren.

Handige links
Hier legt meneer het maken van tempeh nog een keertje uit op foodtube.nl Hier koop je de schimmel Rhizopus oligosporus, hier Over Rot en hier vind je meneers fermentatieworkshops


0 reacties op “Tempeh torentjes
  1. Jongens, dat is nou precies het ding: tempeh ís niet lekker. Dat vindt iedereen. Maar dat komt vooral door die ellendige sojabonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Pekelzout

11 no waste tips voor je fermentatievocht

Gooi je fermentatievocht, of pekel, van je groentefermentatie niet weg. Je kunt er ontzettend veel mee. 11 no waste tips, van ceviche tot pekelzout (+ recept).


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
23 mei
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

01 jun
Live online workshop vegan yoghurt maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

02 jun
Workshop Kop tot Staart Gans – Op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

08 jun
Live online workshop wecken en inmaken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 jun
Workshop worst maken – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

22 jun
Live online workshop ‘sous vide koken’ 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

29 jun
Live online workshop sojasaus maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend