Nieuw aanbod op starterculturen.nl én gratis naar ROTZOOI festival 20191

Nieuw aanbod op starterculturen.nl én gratis naar ROTZOOI festival 20191


Meneers fermentatie, worst en charcuterie webwinkel Starterculturen.nl blijft zich uitbreiden. Nieuw in het assortiment, enkele Aziatische starters. En, als je voor meer dan €50 besteed bij Starterculturen.nl krijg je een gratis toegangsticket tot het ROTZOOI fermentatiefestival 2019 op 25 mei.

Tape (tapai, tapay, lao-chao of khao-mak) starter

Tapai starter

Tapai (ook vaak als tapay of tape geschreven, en in China en Thailand respectievelijk bekend als lao-chao en khao-mak) is een traditionele gefermenteerde alcoholische bereiding van rijst of ander zetmeelrijk voedsel die vindt in een groot deel van Zuidoost-Azië en delen van Oost-Azië. De naam slaat zowel op de alcoholische rijstpasta als de alcoholische drank die daarvan is afgeleid. 

Alcohol die je kunt drinken óf eten dus!

Koop hier op starterculturen.nl

Rijstwijn starter

Rijstwijn starter

Rijstwijn is een alcoholische drank gemaakt van gefermenteerde, gestoomde kleefrijst (ook wel ketan-rijst of sticky rice), water en gist. Rijstwijn wordt in heel Azië gemaakt. De beroemdste rijstwijnen zijn afkomstig van Shaoxing, in Zhejiang, een provincie van China.

In tegenstelling tot ‘gewone’ wijn, die wordt gemaakt door gisting van van nature zoete druiven of soms ander fruit, wordt rijstwijn gemaakt uit rijst.

Koop hier op starterculturen.nl

Koji voor de grootverbruiker

Koji

Koji is de schimmel die álles kan: miso, sojasaus, shoyu, shio koji, amazake, zwarte bonensaus, sake, doungjun, allemaal danken ze hun smaak aan de schimmel Aspergillus oryzae. Deze alleskunner kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld gave experimenten met het fermenteren van vlees of zelfs zuivel uit te voeren. Deze verpakking van 60 gram pure koji sporen is genoeg voor meer dan 300 kg rijst/granen/sojabonen.

Koop hier op starterculturen.nl

Chinese gistballen

Chinese gistballen

Chinese gistballen, Chinese wijngist of Chinese/Shanghai yeast balls heten in het Chinees Qū of  jiǔqū. Ze worden gebruikt om er traditionele Chinese alcoholische dranken mee te maken. Het oorspronkelijke Chinese karakter betekent ook zoiets als ‘drank-starter’.

Koop hier op starterculturen.nl

Gratis ticket voor het ROTZOOI Fermentatiefestival op 25 mei.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie