Hoe onderscheid je goede kazen van hun matige fabrieksbroertjes?

Hoe onderscheid je goede kazen van hun matige fabrieksbroertjes?


Laat een professional ‘blind’ twee vergelijkbare voedingsmiddelen proeven, bekijken en ruiken en vervolgens raden welke de dure (lees: authentieke of artisinale) en goedkope (lees meestal supermarkt variant) is.

Simpel concept, maar leuk om te kijken in je lunchpauze. Je hoopt stiekem dat ze het mis hebben, kunt jezelf voorhouden dat je dat ook makkelijk zou kunnen (vooral achteraf) en anderen -niet jij- steken er ook nog wat van. Epicurious deed dit eerder met vlees, en nu met kaas.

Trouwens, als je het ook daadwerkelijk wilt kunnen kun je natuurlijk de kaascursus volgen van Teest en Betty Koster.

  1. 1
    reactie via Facebook

    Als meneer nou weer eens over de A4 rijdt, neem dan een keer de afslag naar de La Place bij Zoeterwoude. Naast de La Place staat een kaaswinkeltje, waar ze alle kaas en andere melkproducten verkopen uit die polder en je mag daar proeven. Ik kan alleen maar zeggen, neem daar een uurtje de tijd voor, want de smaaksensaties vliegen je om de oren en je staat ervan versteld wat je qua smaak met melk kunnen doen.

    https://www.boerengoed.com/

Geef een reactie