Maar meneer, wat doet u nu: gummibeertjesworst

Maar meneer, wat doet u nu: gummibeertjesworst


Gummi & gehakt

Toegegeven, helemaal zelf had meneer het niet verzonnen. Jaren geleden stuitte hij er al eens online op. Een slagerij in Texas die deze worst op de kaart had staan. Deze week kwam alles bij elkaar, een kilootjes vlees over, een vage herinnering in de snoepsectie van supermarkt en een staat van algehele geestesvertroebeling: gummibeertjes worst.

Ingrediënten:  

 • 1 kg vet varkensvlees, bestaande uit ca 50% kinnebakspek en 50% varkensschouder

Kruiden per kilo:

 • 15 gram zout
 • 2 gram gevijzelde zwarte peper
 • 175 gram gummibeertjes

Optionele hulpstoffen

 • 30 gram magere melkpoeder of aardappelzetmeel
 • 3 gram fosfaat
 • 50 ml ijskoud water

Bereiding:

 1. Snij het ijskoude of aangevroren vlees in walnootgrote stukken.
 2. Meng alle kruiden en hulpstoffen behalve het water met het vlees
 3. Maal het gekruide vlees.
 4. Meng het vlees met gummibeertjes tot het een flink plakkerige massa vormt.  
 5. Pers de gekruide vleespasta in de darmen.
 6. Laat, indien je geen gebruik maakt van fosfaat, nog een nachtje in de koelkast opstijven.

Het resultaat

Meneer serveerde worst tijdens een kop tot staart workshop afgelopen zaterdag. Het deegje was toen een dag of twee oud. Je zag het pretingrediënt duidelijk zitten, iets gezwollen door het aanwezige vocht. Glanzende groen-gele gummi. Tijdens het bakken barstte er af en toe een worst open waarna het smeltende beertje sissend tot zwart karamel kristalliseerde. De overgebleven worsten waren, interessant. De beertjes volledig gesmolten, waardoor elke worst grote beervormige gaten toonde bij het aansnijden. Elke bebeerde hap resulteerde in een zoet-zout gelatine orgasme. Een overwachte golf van glibberig lauw suiker. Was het lekker vraagt u?

Vieslekker.

Ze gingen niet op.

Geef een reactie