Meneer eet uit, uit eten |

Meneer eet uit: Carstens

Meneer, die meestal óf thuis achter zijn laptop boeken schrijft, óf thuis zieke worstjes verzint, óf verweesde puppies verzorgt mocht er van zichzelf weer eens even uit. Maar niet te ver natuurlijk. Op 10 minuten fietsen van zijn huis, of 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station Amsterdam voor de rest van jullie, ligt Carstens. Dat is te doen. Een paar stappen richting het niet te missen Victoria-hotel, elkaar even aftroeven met je kennis over het ingebouwde huisje, de hoek om en hop: Carstens.

Waar je normaal verwacht met dergelijk instructies bij een Dutch cheese store, Italiaanse kledingoutlet of van wietdampen vergeven Nutellawinkel te belanden, is Carstens een pareltje van rust, licht en elegantie.

De kaart is ‘Nederlands met een twist’ schrijven ze zelf. Je vindt er gerechten met producten die veelal van Nederlandse bodem zijn. Op deze manier laat Carstens zien wat de Nederlandse bodem, velden, weilanden en wateren te bieden hebben; van de Veluwe tot de Noordzee. Carstens Amsterdam is een samenwerking tussen voormalig Librije *** chef Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam.

Meneer at er van de lentekaart, en dat zag er ongeveer zo uit:

Veel – maar niet uitsluitend – Nederlandse ingrediënten dus, en lekker licht, hoewel een zesgangenmenu met vier bijgerechten nauwelijks meer als zodanig aangemerkt kan worden. Maar dat heb je zelf in de hand. Meneer dus niet. Hoewel de ‘concept chef’ bij de Librije vandaan komt, was wat ter tafel kwam niet nodeloos ingewikkeld. Brasserie eten, met goed brood en fijne patat en lekkere kaas, maar wel fraai opgemaakt en hoogstens net íets te veel drupjes.

Heel gaaf vond meneer ook dat er uitsluitend Nederlandse wijnen werden geschonken. Ze hebben er vijf op de kaart staan die stuk voor stuk uitstekend waren. De rest van de wijnkaart bestaat uit wijnen van Nederlanders in den verre. Geinig.

Een fijne plek dus, voor als je voorafgaande, na afloop of tijdens ‘een dagje Amsterdam’ even bij wilt komen of naar huis wilt terugkeren in de wetenschap dat er ook in het lelijkste deel van centrum nog elegantie en smaak te vinden is.

HASSELAERSSTEEG 1
1012 MB AMSTERDAM

OPENINGSTIJDEN

LUNCH
MAANDAG – VRIJDAG: 12:00 – 15:00
ZATERDAG – ZONDAG: 12:30 – 15:00

DINER
MAANDAG – ZONDAG: 18:00 – 22:00

ENTREE
Ingang aan de Hasselaerssteeg


0 reacties op “Meneer eet uit: Carstens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Kookatelier OpOost

Culinaire tips voor een bezoek aan Texel

Foodwriter Meneer Wateetons kreeg voor een bezoek aan Texel tientallen culinaire tips. In deze post zet hij ze allemaal op een rij.


Onsvanlife Hongarije vlog 2

Onsvanlife Hongarije vanlife vlog 2

In dit tweede Hongarije onsvanlife vlog bezoeken Arianne en Meneer twee van de vier wijngebieden van Hongarije, maakt Arianne kennis met rauwe ganzenlever, en Meneer met darmkrampen.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 apr
GRATIS live online workshop “kimchi maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

19 apr
Live online workshop “knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mei
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

10 mei
Live online workshop “wecken en inmaken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

13 mei
Powerworkshop worst maken – op het pizzaloversfestival 12:00 tot 13:00 uur

17 mei
Culicollab: Meneer Wateetons & Joël Broekaert – proefles (met miso) 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend