Over charcuterie |

Zondag 26 mei: fermentatiefestival mét boekpresentatie Over Charcuterie

Jup, het is bijna zover. De derde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival. Weer heerlijk leren en flaneren rondom deze smakelijke conserveertechniek. Je kunt er workshops volgen (snel inschrijven, bijna alles is al of bijna uitverkocht), lekker eten en drinken, kletsen met medefermenteerders, je starter ruilen voor een ander, lezingen bijwonen of relaxt een rotfilmpje pakken.

Starterculturen.nl is er ook
Uw meneerste meneer is er – als medeorganisator – natuurlijk de hele dag. Hij geeft een workshop vlees fermenteren (uitverkocht), doet aan het eind van de dag een Q&A en is een van de zitting nemende zuurkooldokters, voor al uw rotproblemen. En, hij is geregeld te vinden achter de kraam van zijn sidebitch starterculturen.nl. De website die zich hard aan het ontwikkelen is tot de webwinkel met Nederlands grootste assortiment aan starters voor al je fermentatieprojecten. Helemaal nieuw zijn bijvoorbeeld de kojivarianten voor gevorderden: A. luchuensis (favoriet van Noma), A. sojae en light rice koji. Ook heeft meneer de échte San Francisco sourdough bij zich – eigenhandig geïmporteerd uit de VS en de absurd gekleurde rode rijstgist. Verder kun je natuurlijk ook gewoon de rest van het assortiment bekijken, en in een aantal gevallen proeven.

Over Charcuterie – Meneer Wateetons

Boekpresentatie Over Charcuterie op ROTZOOI
Over charcuterie is nu een kleine week uit, en het is de hoogste tijd voor een boekpresentatie. Waarom niet het aangename met het aangename verenigen en de lancering van het leukste vleesboek van het jaar, houden op het leukste festival van het jaar? En wat is dan nog leukerder? Dat samen met iemand anders doen! Rotcollega Christian Weij’s nieuwe fermentatieboek Verrot Gezond is dan namelijk ook net verschenen. Alle reden voor een gezamenlijk feestje. Om 14:00 uur vieren de heren auteurs dat, met iedereen die dat leuk vindt – waaronder jij- onder het genot van een gefermenteerd charcuteriehapje en drankje.

Waar?

Dit keer vind ROTZOOI plaats op het Het Smaakpark, in Ede op 7 minuten lopen van intercity station Ede – Wageningen. Kom je liever met de auto? Het beste navigeer je via google-maps, het SmaakPark is daarop als locatie gepind. Het adres: Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw D15, 6711 JC Ede

Check out & tickets: www.rotzooi-festival.nl

Vrijwilligers gezocht

Oh ja, en we zoeken nog vrijwilligers! Kom helpen op dit gezellige festival. Meld je via info@rotzooi-festival.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.


nduja van de xenos

Haast je: ‘nduja is nu te koop bij de Xenos

‘Nduja. We hebben er hier ter plaatse vaker over verhaald. Het is de gedroogde smeerworst uit de krochten van de hel. Een foodhype zelfs. Hij komt uit Calabrië, Italië en is hier en daar te koop bij gespecialiseerde (online) delicatessewinkels. En sinds kort dus ook bij…. de Xenos.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp