Zondag 26 mei: fermentatiefestival mét boekpresentatie Over Charcuterie

Zondag 26 mei: fermentatiefestival mét boekpresentatie Over Charcuterie


Jup, het is bijna zover. De derde editie van het ROTZOOI fermentatiefestival. Weer heerlijk leren en flaneren rondom deze smakelijke conserveertechniek. Je kunt er workshops volgen (snel inschrijven, bijna alles is al of bijna uitverkocht), lekker eten en drinken, kletsen met medefermenteerders, je starter ruilen voor een ander, lezingen bijwonen of relaxt een rotfilmpje pakken.

Starterculturen.nl is er ook
Uw meneerste meneer is er – als medeorganisator – natuurlijk de hele dag. Hij geeft een workshop vlees fermenteren (uitverkocht), doet aan het eind van de dag een Q&A en is een van de zitting nemende zuurkooldokters, voor al uw rotproblemen. En, hij is geregeld te vinden achter de kraam van zijn sidebitch starterculturen.nl. De website die zich hard aan het ontwikkelen is tot de webwinkel met Nederlands grootste assortiment aan starters voor al je fermentatieprojecten. Helemaal nieuw zijn bijvoorbeeld de kojivarianten voor gevorderden: A. luchuensis (favoriet van Noma), A. sojae en light rice koji. Ook heeft meneer de échte San Francisco sourdough bij zich – eigenhandig geïmporteerd uit de VS en de absurd gekleurde rode rijstgist. Verder kun je natuurlijk ook gewoon de rest van het assortiment bekijken, en in een aantal gevallen proeven.

Over Charcuterie – Meneer Wateetons

Boekpresentatie Over Charcuterie op ROTZOOI
Over charcuterie is nu een kleine week uit, en het is de hoogste tijd voor een boekpresentatie. Waarom niet het aangename met het aangename verenigen en de lancering van het leukste vleesboek van het jaar, houden op het leukste festival van het jaar? En wat is dan nog leukerder? Dat samen met iemand anders doen! Rotcollega Christian Weij’s nieuwe fermentatieboek Verrot Gezond is dan namelijk ook net verschenen. Alle reden voor een gezamenlijk feestje. Om 14:00 uur vieren de heren auteurs dat, met iedereen die dat leuk vindt – waaronder jij- onder het genot van een gefermenteerd charcuteriehapje en drankje.

Waar?

Dit keer vind ROTZOOI plaats op het Het Smaakpark, in Ede op 7 minuten lopen van intercity station Ede – Wageningen. Kom je liever met de auto? Het beste navigeer je via google-maps, het SmaakPark is daarop als locatie gepind. Het adres: Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw D15, 6711 JC Ede

Check out & tickets: www.rotzooi-festival.nl

Vrijwilligers gezocht

Oh ja, en we zoeken nog vrijwilligers! Kom helpen op dit gezellige festival. Meld je via info@rotzooi-festival.nl

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie