boodschappen, uit eten |

De hemel in Amsterdam-Noord

Het is fijn wonen in Amsterdam-Noord, maar het winkelcentrum ligt er al jaren een beetje treurig bij. Grote winkels vertrekken, telefoonhoesjesuitbaters, goedkope kledingwinkels en boekenoutlets vullen de overgebleven etalages en verdwijnen vervolgens weer net zo snel als ze gekomen zijn.

In de afgelopen week vond meneer zich echter élke dag terug op het Buikslotermeerplein. Waarom: Amazing Oriental. De bekende toko-gigant, waarvoor meneer tot voor kort nog naar Duivendrecht moest, heeft er een winkel geopend. Meneer had eerder al gezien dat die keten zich er zou vestigen en kon er bijna niet van slapen. Nu een paar weken verbouwen bleek dat de winkel precies zo geweldig was als in zijn dromen. Hij is met drie winkelpanden enorm groot, heeft zowel een (kleine) slagerij als visboer, een broodjes en maaltijden afdeling en álle Surinaamse, Antillianse, Thaise, Indonesische, Japanse, Koreaanse en Chinese ingrediënten die je je maar kunt wensen. Zowel vers als gedroogd als uit de diepvries. “We hoeven nooit meer op vakantie naar Azië” mompelde meneer, terwijl hij grootoging en opgewonden de eerste stappen in de winkel zette. Sinds de opening komt hij er nagenoeg elke dag. Een broodje halen voor de lunch, een hapje eten op weg van de ene kant van Noord naar de andere. Even een zakje rare chips halen voor vriendin Wateetons. Kijken of de bubble tea machine al werkt. Een Durian ijsje halen. Verse Thaise curryingrediënten inslaan. Of gewoon even rondlopen en zich de rijkste man op aarde wanen.

Wat een paradijs.

Amazing Oriental
Buikslotermeerplein 305
Amsterdam-Noord


16 reacties op “De hemel in Amsterdam-Noord
  1. Ik ben er vandaag eindelijk geweest, en meneer had geen woord gelogen. Wat een paradijsje op het (zoals ik het volhardend noem) altijd gezellige Buikslotermeerplein. Ik hoef eigenlijk nooit meer Noord uit. Ben nu wel snel smoezen gaan verzinnen waarom ik toch nog wel naar Azië op vakantie wil…

  2. De vestiging in Utrecht is niet zo gigantisch als in Amsterdam, maar wel heel aangenaam. Veel meer soorten instant noodles dan in een supermarkt in Hong Kong bijvoorbeeld, om maar te zwijgen over de meest obscure Japanse of Koreaanse producten. Altijd als ik alleen een potje chili olie kom kopen ga ik toch weer naar huis met een volle boodschappentas 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp