De hemel in Amsterdam-Noord

De hemel in Amsterdam-Noord


Het is fijn wonen in Amsterdam-Noord, maar het winkelcentrum ligt er al jaren een beetje treurig bij. Grote winkels vertrekken, telefoonhoesjesuitbaters, goedkope kledingwinkels en boekenoutlets vullen de overgebleven etalages en verdwijnen vervolgens weer net zo snel als ze gekomen zijn.

In de afgelopen week vond meneer zich echter élke dag terug op het Buikslotermeerplein. Waarom: Amazing Oriental. De bekende toko-gigant, waarvoor meneer tot voor kort nog naar Duivendrecht moest, heeft er een winkel geopend. Meneer had eerder al gezien dat die keten zich er zou vestigen en kon er bijna niet van slapen. Nu een paar weken verbouwen bleek dat de winkel precies zo geweldig was als in zijn dromen. Hij is met drie winkelpanden enorm groot, heeft zowel een (kleine) slagerij als visboer, een broodjes en maaltijden afdeling en álle Surinaamse, Antillianse, Thaise, Indonesische, Japanse, Koreaanse en Chinese ingrediënten die je je maar kunt wensen. Zowel vers als gedroogd als uit de diepvries. “We hoeven nooit meer op vakantie naar Azië” mompelde meneer, terwijl hij grootoging en opgewonden de eerste stappen in de winkel zette. Sinds de opening komt hij er nagenoeg elke dag. Een broodje halen voor de lunch, een hapje eten op weg van de ene kant van Noord naar de andere. Even een zakje rare chips halen voor vriendin Wateetons. Kijken of de bubble tea machine al werkt. Een Durian ijsje halen. Verse Thaise curryingrediënten inslaan. Of gewoon even rondlopen en zich de rijkste man op aarde wanen.

Wat een paradijs.

Amazing Oriental
Buikslotermeerplein 305
Amsterdam-Noord

 1. 6
  Heidi Eitjes

  In nijmegen zit er ook een. Niet zo groot als amsterdam maar toch. Ik kom er ook graag. Gedroogde kruiden en specerijen zijn daar STUKKEN GOEDKOPER dan in de reguliere supermarkt en verse kruiden hebben ze ook regelmatig verse. En dan al die andere lekkere en onbekendere dingen die ze bij de gewone supermarkt niet verkopen. Ook fijn met voordeelverpakkingen van bijvoorbeeld rijst en noodles, helemaal wanneer die in de aanbieding zijn. En dan de vele soorten/variaties die ze hebben van bijvoorbeeld sambals, ketjaps, en andere sauzen etc. Gewoonweg veel meer keus

 2. 14
  Jacqueline Bot

  Ik ben er vandaag eindelijk geweest, en meneer had geen woord gelogen. Wat een paradijsje op het (zoals ik het volhardend noem) altijd gezellige Buikslotermeerplein. Ik hoef eigenlijk nooit meer Noord uit. Ben nu wel snel smoezen gaan verzinnen waarom ik toch nog wel naar Azië op vakantie wil…

 3. 15
  Lex Vanderwal

  De vestiging in Utrecht is niet zo gigantisch als in Amsterdam, maar wel heel aangenaam. Veel meer soorten instant noodles dan in een supermarkt in Hong Kong bijvoorbeeld, om maar te zwijgen over de meest obscure Japanse of Koreaanse producten. Altijd als ik alleen een potje chili olie kom kopen ga ik toch weer naar huis met een volle boodschappentas 🙂

Geef een reactie