boodschappen, uit eten |

De hemel in Amsterdam-Noord

Het is fijn wonen in Amsterdam-Noord, maar het winkelcentrum ligt er al jaren een beetje treurig bij. Grote winkels vertrekken, telefoonhoesjesuitbaters, goedkope kledingwinkels en boekenoutlets vullen de overgebleven etalages en verdwijnen vervolgens weer net zo snel als ze gekomen zijn.

In de afgelopen week vond meneer zich echter élke dag terug op het Buikslotermeerplein. Waarom: Amazing Oriental. De bekende toko-gigant, waarvoor meneer tot voor kort nog naar Duivendrecht moest, heeft er een winkel geopend. Meneer had eerder al gezien dat die keten zich er zou vestigen en kon er bijna niet van slapen. Nu een paar weken verbouwen bleek dat de winkel precies zo geweldig was als in zijn dromen. Hij is met drie winkelpanden enorm groot, heeft zowel een (kleine) slagerij als visboer, een broodjes en maaltijden afdeling en álle Surinaamse, Antillianse, Thaise, Indonesische, Japanse, Koreaanse en Chinese ingrediënten die je je maar kunt wensen. Zowel vers als gedroogd als uit de diepvries. “We hoeven nooit meer op vakantie naar Azië” mompelde meneer, terwijl hij grootoging en opgewonden de eerste stappen in de winkel zette. Sinds de opening komt hij er nagenoeg elke dag. Een broodje halen voor de lunch, een hapje eten op weg van de ene kant van Noord naar de andere. Even een zakje rare chips halen voor vriendin Wateetons. Kijken of de bubble tea machine al werkt. Een Durian ijsje halen. Verse Thaise curryingrediënten inslaan. Of gewoon even rondlopen en zich de rijkste man op aarde wanen.

Wat een paradijs.

Amazing Oriental
Buikslotermeerplein 305
Amsterdam-Noord


16 reacties op “De hemel in Amsterdam-Noord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


Meneer wateetons proeft: WildWestland vegan kaas review

Meneer Wateetons, fan van de Vegetarische Slager, proeft in deze review de eerste vegan kaasjes van WildWestland, van dezelfde makers.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend