meneer leest een boek |

Prijatno! Koop een stukje boek

Meneer houdt van het voormalig Oostblok en de Balkan. In de afgelopen jaren toerde hij onder andere door Polen, Slowakije, Bosnië, Slovenië en Albanië. Die 8 uur in de Oekraïne rekenen we niet eens mee. Ruige en mooie landen, weinig toerisme, robuste en pure keukens. Servië staat nog op zijn verlanglijstje. Misschien aankomende zomer.

Culinair schrijfster Kelly Bennis was er al eerder en is er verliefd geworden, op een inwoner en op de keuken. Dusdanig verliefd dat ze er een boek over aan het schrijven is. De keuken. ‘Prijatno!’ Maar boeken kosten geld: de druk, de opmaak, de fotografie, de distributie. Op Voor de Kunst is ze daarvoor een crowdsourcing gestart. Je kunt er een bijdrage leveren aan de totstandkoming van dit boek. En voor wat hoort wat. Bij een investering van €49 krijg je al een middag vol Servische hapjes, verhalen en documentaires. Vanaf €55 krijg je ook het boek zelf.


“Prijatno! is een persoonlijk lees- reis en kookboek over Servië. Met mijn foto’s, verhalen, recepten en gedichten neem ik je mee op reis. Door boomgaarden, langs wijnmakers en vrouwen die in reusachtige pannen roeren. Ik vertel over romige kajmak, muziek, houtovens, verse groente uit eigen tuin, bijgeloof en het maken van kersenlikeur. Dit boek is een uiting van liefde voor de Servische (eet)cultuur, mensen en natuur. Én een totale culturele en culinaire beleving van Servië, vanaf je eigen bank of vanuit jouw keuken.”

Meneer gelooft wel in een boek over de Servische eetcultuur. Zuidoost-Europa en de Balkan zijn booming. Novi Sad (Servië) stond op nummer nr. 3 Lonely Planet Best in Travel Top 10 steden 2019, Transavia vliegt sinds april 2018 naar Belgrado. De Servische wijncultuur is upcoming. Foodtrends in Nederland zijn focus op groente, fermenteren, het dier gebruiken van kop tot staart, ‘zelf maken’ en buiten koken. Veel mensen zijn bezig met onbewerkte voeding, eenvoudig koken met makkelijk verkrijgbare ingrediënten, verspilling tegengaan en in het weekend een lekker ‘slowfood project. Stuk voor stuk dagelijkse elementen in de Servische eetcultuur.

Dus lieve mensen, koop een stukje van dat boek! Met geld terug garantie, ook nog eens.


2 reacties op “Prijatno! Koop een stukje boek
  1. Ja vooral dat laatste stuk: dingen die hier een booming hippe zijn, zijn dingen waarop we opgegroeid zijn, heel vanzelfsprekend en normaal. Ben erg benieuwd naar Kelly’s boek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

nomnomnom dorothy porker recensie

Meneer leest een boek: nomnomnom

Lees de recensie van nomnomnom van Dorothy Porker, door foodwriter Meneer Wateetons. “felle kleuren, volle smaken, vette teksten en compleet unieke -vaak humoristische- foodstyling.”


Oude kookboeken Wateetons

11.082 oude kookboeken hoarden en door je neus ademen

Hij houdt van oude kookboeken, van oude recepten. Noem hem een nostalgicus. Of misschien is het wat platter, of pathologischer. Enfin, via de link 11.082 kookboeken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend