Gerijpt nieuws: Over Charcuterie in de top 50 van dit jaar volgens NRC.

Gerijpt nieuws: Over Charcuterie in de top 50 van dit jaar volgens NRC.


Op de een of andere manier is het meneer Wateetons ontgaan dat zijn Over Charcuterie een plekje in de NRC lijst van 50 beste kookboeken van het afgelopen jaar heeft verworven. Oud nieuws dus, van 8 november. Of laten we het ‘gerijpt’ noemen, om in charcuterietermen te blijven. Een derde ingedroogd nieuws, dus nu perfect om te lezen:

Grondig, in begrijpelijke taal, stap voor stap, duidelijk en vooral met humor – Meneer Wateetons doorgrondt het onderwerp charcuterie precies zoals we dat van hem gewend zijn. Voorbereiding, theorie, technieken, het varken, zout, worsten en patés – alles krijgt de aandacht die het verdient. Dit soort dingen gaat natuurlijk nooit in een keer goed. Gelukkig staat achterin een hoofdstuk Troubleshooting, met duidelijke foutenanalyses. Opeens klinkt je eigen charcuterie maken in kruipruimte of washok zo gek niet meer. Zo veel heb je ook weer niet nodig, blijkbaar kom je met AliExpress al een heel eind. (JB)

De hele lijst lees je hier.

Je kunt nog snel een, gegarandeerd vers, exemplaar van Over Charcuterie bestellen bij meneer Wateetons. Zet hij er iets leuks in voor de ontvanger. Voor kerst in huis. Kerst 2019 zelfs, hij zal nu sneller reageren.

Geef een reactie