Over Rook |

Over Rook passeert de 15.000 exemplaren

Het is met trots en genoegen dat Meneer Wateetons en uitgeverij Goodcook kunnen melden dat hét handboek warm en koud roken Over Rook (2014) een zesde druk krijgt, waarmee er inmiddels 15.000 exemplaren van het boek in druk zijn.

Te koop

Wil je ook álles weten over het warm en koud roken van vlees, vis, groente, fruit en dranken schaf het dan nu aan. Het seizoen is ook nog eens perfect om zowel koud als warm te gaan roken. Het ligt gewoon je favoriete elke goede kook(boek)winkel, en elke boekenwinkel kan hem voor je bestellen. Online aanschaffen kan natuurlijk ook, of koop hem direct bij de auteur Meneer Wateetons die hem ook nog eens voor je signeert of er een opdracht in schrijft.

De Pers over Over Rook

Een greep uit de pers, met maar liefst zeven plaatsen in ‘beste kookboeken eindejaarslijstjes’ in Nederlandse en Vlaamse pers en een titel ‘beste kookboek van het jaar 2014’ in de categorie design.

 • “Dit prachtige, maar vooral tot in de puntjes geperfectioneerde werkboek voor de waarlijk tevreden roker heb je dringend nodig.” Felix Wilbrink, Telegraaf
 • ‘Over Rook is het eerste en ook het sluitende, alles vertellende, definitieve handboek voor het zelf roken van etenswaren’…  ‘Knipogend goed geschreven, een zeldzame combinatie van eersteklas informatie en pure tekstpret.’ – Onno Kleyn – De Volkskrant
 • Over Rook.. biedt de lezer in geestige bewoordingen een veelomvattend relaas over het roken van vis, vlees en groenten.’ Jacques Hermus – Nieuwsblad van het Noorden
 • ‘Alle facetten van het roken worden tot in detail beschreven (…) bijzonder mooi vormgegeven (…) al lezende krijg je meteen zin om garage in te richten met rookkasten, rookpistolen, droogrekken en koudrookgeneratoren’ – Bram Hahn, Elsevier
 • Top 10 van 2014 volgens Telegraaf “Ik heb een paar Engelstalige boeken op dit gebied, maar die halen het niet bij deze zorgvuldigheid.”
 • Top 5 van 2014 volgens Elsevier “Over Rook is diepgravend, glashelder, geestig en mooi vormgegeven”.
 • Top 5 van 2014 volgens 4Pure.nl “Ik heb zelf geen ander boek kunnen vinden wat zo uitgebreid de rooktechnieken beschreef en vele recepten gaf.”
 • Top 10 van 2014 volgens GingerBlue.nl “…dit kookboek is misschien wel het origineelste boek van Nederlandse bodem.”
 • Top 15 van 2014 volgens Vrij Nederland “Vollediger en veelzijdiger kan een handboek niet zijn.”
 • Top 10 van 2014 volgens De Morgen “Over Rook (…) is gedetailleerder en gaat dieper dan Ambachtelijke Culinair van Tim Hayward.”
 • Top 10 van 2014 volgens Knack.be “Echt een boek voor mannen die naast de barbecue ook het roken onder de knie willen krijgen.
 • Winnaar Kookboek van het Jaar 2014 – beste design.

9 reacties op “Over Rook passeert de 15.000 exemplaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Smokeset voor Fernus nu beschikbaar

In het introductiefilmpje van de Fernus pizzoven dat ik ongeveer een jaar geleden maakte kondigde ik aan dat hij uitgebreid zou worden met een Smokeset, zodat je Fernus ook zou kunnen gebruiken om te roken. Nu is de Smokeset dan eindelijk beschikbaar.


gratis workshop bij aanschaf boeken

Tijdelijk gratis workshops

Ontvang in de maand december bij aanschaf van een boek van Meneer Wateetons, niet alleen een handtekening, maar ook een gratis online workshop van Meneer zelf!

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp