Nieuw boek van Meneer Wateetons: Over Inpakken

Nieuw boek van Meneer Wateetons: Over Inpakken


In Over Inpakken leren culinaire auteurs René Zanderink (slowfood, Liever Lokaal) en Meneer Wateetons (alles) je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken.

Over Inpakken laat je zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout en zelfs dierlijke materialen en de aarde zelf.


Naast talloze recepten zoals parelhoen in blauwaderkool, zeebaars in zoutkorst, fazant in Drentse leem, ballotine, een Amerikaanse clam bake, Turducken en een compleet varken gegaard onder de grond bevat Ingepakt! ook talloze how-to’s voor het maken van een grondoven en het in elkaar timmeren van een hooikist. Met een goede leverancier en een gewone oven in de keuken kan iedere lezer de recepten zelf uitvoeren en ervaren hoe belangrijk het is om de geuren en smaken in het gerecht te behouden en hoe gaaf de technieken van het inpakken zijn.

Juni 2020 in de boekwinkel.

Geef een reactie