Over charcuterie, Over Drank, Over Rook, Over Rot, Over worst, worstbijbel, zelf maken |

Meneer geeft een kontje

Dit soort mails krijg je dus als mensen met meer talent – technisch of culinair – dan meneer Wateetons zelf zijn boeken lezen en ermee aan de slag gaan. Meneer geeft ze met de Worstbijbel, Over Charcuterie, Over Rook, Over Drank of Over Rot een klein kontje, en vervolgens klimmen zij naar hoogten die meneer zelf nooit zal bereiken. Hij heeft het mooiste vak op aarde.

Uit de inbox

Met de jaarwisseling 2017-2018 zaten een vriend en ik te sparren over wat nu ons goede voornemens voor 2018 moesten worden. Iets wat wel eens vol te houden is. Sporten, diëten, minder alcohol je kent ze vast. Het is alleen niet zo voor ons weggelegd! Totdat we op het gesprek kwamen om eens een droogkast te willen maken. Worst maken stond bovenaan mijn lijstje en EJ wilde graag pancetta of eendenborst gaan drogen. Dus ons goede voornemen, het maken van een droogkast! Met toestemming van de vrouwen nog wel, mits ze mee mochten proeven. We begonnen met een oud koelkastje een Raspberry Pi, wat ventilatoren enz. Een heel gedoe maar gelukkig kom ik uit de technische wereld, dus een super gaaf project. De eerste worst sessie was een groot succes, met de kruiden van van Beekum (die je ongetwijfeld kent). De keuken stond volledig op zijn kop en hadden worsten van minimaal een halve meter zo’n beetje. Maar wat gaaf en al doende leert men.

Daarna ging het snel. Via mijn werk kon ik twee grote kasten scoren die voorheen gebruikt werden om brood in te rijzen. Ventilatoren met heater en koelplaten achterin de kast waar je snel vocht mee kan onttrekken. Nice!!In mijn bende boven op zolder nog een schakel paneel en relais weten te vinden en los! Daarnaast werd ik op mijn verjaardag verrast met de Worstbijbel. Hier heb ik echt enorm veel uit geleerd en wordt wekelijks (maandelijks, maar moet een beetje slijmen uiteraard) gebruikt als naslagwerk.

De worsten vraag van vrienden en collega’s werd steeds groter en wij besloten wat vaker een grotere badge te maken. Mijn oom heeft gelukkig een slagerij waar wij het vlees kunnen bestellen voor een niet al te belachelijke prijs en maken op deze manier steeds meer vrienden! Ook het maken van pancetta’s kregen we onder de knie.

Uiteindelijk mailden ze of ze een paar afbeeldingen uit meneers boek mochten gebruiken om enorme stickers te printen voor op de glazen deuren. Natuurlijk, helden, natuurlijk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Smokeset voor Fernus nu beschikbaar

In het introductiefilmpje van de Fernus pizzoven dat ik ongeveer een jaar geleden maakte kondigde ik aan dat hij uitgebreid zou worden met een Smokeset, zodat je Fernus ook zou kunnen gebruiken om te roken. Nu is de Smokeset dan eindelijk beschikbaar.


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
02 feb
Live online workshop Tempeh maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

14 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

16 feb
Live online workshop ‘kroketten en bitterballen maken’ – meekookeditie 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

23 feb
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop roodflora kaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

09 mrt
Live online workshop miso maken 20:30 tot 22:00 uur

16 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons x Nils Koster – live online workshop as gerijpte geitenkaas maken 20:30 tot 22:30 uur | € 14.99

18 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend