Over charcuterie, Over Drank, Over Rook, Over Rot, Over worst, worstbijbel, zelf maken |

Meneer geeft een kontje

Dit soort mails krijg je dus als mensen met meer talent – technisch of culinair – dan meneer Wateetons zelf zijn boeken lezen en ermee aan de slag gaan. Meneer geeft ze met de Worstbijbel, Over Charcuterie, Over Rook, Over Drank of Over Rot een klein kontje, en vervolgens klimmen zij naar hoogten die meneer zelf nooit zal bereiken. Hij heeft het mooiste vak op aarde.

Uit de inbox

Met de jaarwisseling 2017-2018 zaten een vriend en ik te sparren over wat nu ons goede voornemens voor 2018 moesten worden. Iets wat wel eens vol te houden is. Sporten, diëten, minder alcohol je kent ze vast. Het is alleen niet zo voor ons weggelegd! Totdat we op het gesprek kwamen om eens een droogkast te willen maken. Worst maken stond bovenaan mijn lijstje en EJ wilde graag pancetta of eendenborst gaan drogen. Dus ons goede voornemen, het maken van een droogkast! Met toestemming van de vrouwen nog wel, mits ze mee mochten proeven. We begonnen met een oud koelkastje een Raspberry Pi, wat ventilatoren enz. Een heel gedoe maar gelukkig kom ik uit de technische wereld, dus een super gaaf project. De eerste worst sessie was een groot succes, met de kruiden van van Beekum (die je ongetwijfeld kent). De keuken stond volledig op zijn kop en hadden worsten van minimaal een halve meter zo’n beetje. Maar wat gaaf en al doende leert men.

Daarna ging het snel. Via mijn werk kon ik twee grote kasten scoren die voorheen gebruikt werden om brood in te rijzen. Ventilatoren met heater en koelplaten achterin de kast waar je snel vocht mee kan onttrekken. Nice!!In mijn bende boven op zolder nog een schakel paneel en relais weten te vinden en los! Daarnaast werd ik op mijn verjaardag verrast met de Worstbijbel. Hier heb ik echt enorm veel uit geleerd en wordt wekelijks (maandelijks, maar moet een beetje slijmen uiteraard) gebruikt als naslagwerk.

De worsten vraag van vrienden en collega’s werd steeds groter en wij besloten wat vaker een grotere badge te maken. Mijn oom heeft gelukkig een slagerij waar wij het vlees kunnen bestellen voor een niet al te belachelijke prijs en maken op deze manier steeds meer vrienden! Ook het maken van pancetta’s kregen we onder de knie.

Uiteindelijk mailden ze of ze een paar afbeeldingen uit meneers boek mochten gebruiken om enorme stickers te printen voor op de glazen deuren. Natuurlijk, helden, natuurlijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Festival van de slager: masterclass Erik Waagmeester en Meneer Wateetons

Leer een varken uitbenen! Van 17 tot en met 22 april is het de Week van de Slager. Met maar liefst 3x Erik Waagmeester en Meneer Wateetons: live masterclass varken uitbenen en twee challenges.


Fermentatie to do list

Check deze handig kaart met bekende fermentaties, gecategoriseerd naar hoofdingrediënt. Welke heb je nog niet geproefd?

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

21 sep
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp