filmpje, worstbijbel |

Ik heb veel worsten gezien maar…

Check dit waanzinnige, edoch schandalig slecht gemonteerde en gekmakend van commentaar verstoken filmpje over het maken van Koreaanse groente-bloedworst. Vermoedelijk is het een variant van de Koreaanse Sundae worst met een minimum aan bloed en extra veel groente. Happy healthy sundae zeg maar, vegan zelfs als je door je oogharen kijkt.

Wat is Koreaanse sundae worst

…. koeien- of varkensdarmen gevuld met seonji (bloed), gehakt, rijst en groenten. Een heerlijk voedsel dat wordt geconsumeerd tijdens speciale gelegenheden, festiviteiten en grote familiebijeenkomsten. Na de Koreaanse oorlog, toen vlees schaars was in de periode van naoorlogse armoede, vervingen rijstnoodles de vleesvullingen in Zuid-Korea. Sundae werd een goedkope straatsnack die werd verkocht in snackbars, straatstalletjes en op traditionele markten.

Het recept is moeilijk te achterhalen uit dit filmpje, aangezien het niet duidelijk is welke kruiden en welke groente ze gebruiken. Er gaat in ieder geval groente, bloed, gestoomde rijst en rijstnoodles in. Andere recepten bevatten minder groente, maar bloed, (kleef)rijst en/of noodles zijn wel altijd een onderdeel. Food Insider heeft een ander filmpje waarin ook varkensbuik en varkenssnuiten in de worst gaan met smaakmakers als koffie (!), bruine suiker, gember, steranijs, kruidnagel, ui, lenteui en Chinese ‘jujube’, een bes. Chowhound houdt het bij gember, knoflook, lenteui, sesamzaad en sesamolie. Eigenlijk lijken er verder weinig regels te zijn over wat wel en niet in de sundae mag. Er zijn regionale varianten met onder andere zeevruchten of vis, en Koreaans-Russische en zelfs Noord-Koreaanse recepten (met gepocheerde autoband).

Ook Korea lijkt het Meneeriaanse adagio te hanteren: ‘er zijn geen regels voor worst, je stopt erin wat je lekker vindt’. Zijn worstarmpjes rijken ver.

(Pro-tip: altijd doorvragen wat je kinderen bedoelen als ze zeggen ‘zullen we een sundae halen’.)

Meer leren over worst maken?

Tijdens de online on demand workshop leer je de theorie en praktijk van het maken van verse worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je de ingrediënten, wat zijn de belangrijkste valkuilen en wat voor grappige dingen kun je doen met darmen.  Je zult leren dat je weinig materialen nodig hebt en dat alle ingrediënten makkelijk te krijgen zijn. Na afloop van de workshop ben je voortaan in staat je eigen worsten te maken!
Nu, slechts €7,99!

Meneer Wateetons leert je hoe je zelf braadworst, gekookte worst, leverworst, bloedworst, droge worst en zelfs vegetarische worst kunt maken, en hoe je die worsten het lekkerst kunt bereiden aan de hand van bijzondere recepten.


2 reacties op “Ik heb veel worsten gezien maar…
  1. Mooie worstvuller trouwens. Ik miste wel het hop hop hop hop hophophop bij het worst knopen.
    Dat bloed kan je vervangen door bietensap voor de kleur.
    MENGKOUD is blijkbaar geen issue hier??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Festival van de slager: masterclass Erik Waagmeester en Meneer Wateetons

Leer een varken uitbenen! Van 17 tot en met 22 april is het de Week van de Slager. Met maar liefst 3x Erik Waagmeester en Meneer Wateetons: live masterclass varken uitbenen en twee challenges.


Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp