9 oktober Nationale krokettendag

9 oktober Nationale krokettendag


Om het verschijnen van Het krokettenboek in 2014 van culinair journalist Johannes van Dam (9 oktober 1946-18 september 2013) te vieren heeft Nijgh & Van Ditmar 9 oktober, de geboortedag van Johannes van Dam, uitgeroepen tot Nationale Krokettendag.

Het krokettenboek

In Het krokettenboek wilde Johannes van Dam alles vastleggen wat hij wist over een van zijn grootste genoegens: de kroket. Met de research en het schrijven van het boek was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid.

Minstens één kroket

Nationale Krokettendag is een jaarlijks terugkerende dag waarop iedereen eigenlijk minstens één kroket moet eten, om te vieren dat de kroket cultureel erfgoed is. En uit Het krokettenboek van Johannes van Dam kan genoeg kroketten-inspiratie worden opgedaan voor de rest van het jaar.

Volg de online on demand Wateetons workshop ‘maak je eigen kroketten’

Of maak ze zelf. Dat is geweldig om te doen, de variatie is eindeloos en je kunt er zo veel eten als je wilt. Ook morgen of overmorgen. En dat voor 50% van de prijs van het boek. En geen verzendkosten. De inhoud is mede geïnspireerd op het boek van Johannes van Dam.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie